POLITIK Under onsdagen hölls partiledardebatt i riksdagen. Detta är den sista som Annie Lööf deltar i som partiledare för Centerpartiet.

Annie Lööf har under onsdagen deltagit i sin sista partiledardebatt i riksdagen, uppger Aftonbladet. Som Nordfront tidigare uppmärksammat förväntas den antisvenska turken Muharrem Demirok väljas till ny C-ledare under Centerpartiets extrastämma den 2 februari.

Samtliga partiledare tackade Annie Lööf i talarstolen, inklusive Jimmie Åkesson (SD) som överlämnade en bok med titeln ”Nationalstaten” som avskedsgåva.

— Jag har uppskattat våra debatter, jag tycker att det har varit bra debatter. Det behövs, även om vi ska motverka polarisering behövs också ideologiska motsättningar för att det ska kännas meningsfullt för väljarna som röstar. Jag vill tacka för de här åren, och alla fina och inte fina ord som kommit från henne. Ibland vill man, även om man debatterar, öka förståelsen för varandra, sa Åkesson.

Annie Lööf avslutade sitt sista anförande med att tacka sina föräldrar som uppmuntrat henne att bli politiker.

Efter debatten fick Annie Lööf frågan vad hon ska göra nu. Kanske inte helt oväntat ser hon inte detta som slutet på sin karriär, då politiker ofta belönas med välbetalda tjänster som ”konsulter” och liknande på internationella organisationer och storbanker.

— Jag ska ta ett djupt andetag och försöka landa, och landa i vad mitt nästa steg ska vara. Det kommer finnas saker att göra och jag har fått en hel del erbjudanden redan, säger hon.

Avslutar med att ljuga om politiska motståndare

Nyligen reflekterade Annie Lööf över sin karriär i ”Min sanning” på SVT. Där påstod den avgående C-ledaren att hon är mest stolt över hur hon agerade under ett tal i Almedalen 2018 där aktivister från Nordiska motståndsrörelsen fanns i publiken.

Annie Lööf påstår i intervjun att hon ”fann sig i stunden” och ”gav NMR ordet” under sitt tal. Men istället för att säga något riktigt påstår Lööf att aktivisterna endast kom med ”antiintellektuellt bröl”.

Nordfront har talat med en aktivist som var på plats som berättar att det är långt ifrån vad som hände. Aktivisterna ska ha buat åt Annie Lööf, men endast under applådpauserna, som inte är till för att prata.

— Att vi störde hennes tal som media ibland hävdat är inte heller sant, berättar aktivisten.