CORONA. Australiens regering har lanserat en reklamfilm för att skrämma folk till att ta covid-vaccinet. ”Ta vaccinet, annars kan detta hända dig”, är budskapet i filmen. 

I filmen syns en kvinna ligga i en sjukhussäng. Med tårar i ögonen kippar hon efter andan. ”Covid-19 kan drabba alla”, lyder en efterföljande text.

Med denna känslosamma skräckfilmen hoppas den australienska regeringen kunna skrämma sina medborgare till att ta coronavaccinet. När inte vetenskapliga argument övertygar, börjar regimens propagandafilmer att anspela på känslor istället.

Folkets kritik verkar dock inte riktas mot skräckpropagandan i sig, utan mot att regeringen valt att använda en ung kvinna som skådespelerska.

Varför riktar vi in oss på ungdomar som inte ens kan ta vaccinet ännu?”, frågar sig en vaccinentusiast på Twitter.

Australien är nämligen försenade med sina vaccineringar, och endast personer som är över 40 år tillåts att ta injektionen. Det finns dock möjlighet för en del så kallade riskgrupper att få gå före i kön, bland annat sjukvårdsarbetare och aboriginer.

Andra vaccinentusiaster klagar på att de inte får ta sin spruta än. ”Min strategi är att stanna inomhus ensam till dess att jag kan [vaccinera mig]”, kommenterar en ung kvinna på Twitter.


  • Publicerad:
    2021-07-12 18:00