AUSTRALIEN Coronaprotesterna hettar till världen över, även i Australien. Igår marscherade över 15 000 byggnadsarbetare i Melbourne.

Hela helgen har det demonstrerats mot regeringens coronarestriktioner i Australien. Demonstranterna i Melbourne har utmärkt sig eftersom tusentals människor anslutit sig.

Det här är så mycket mer än ett gäng grabbar som sjunger klassiska ’Aussie’-rocklåtar på Westgatebron. Någonting förändrades i Victoria idag. Byggnadsarbetarna förstod att de har makt”, skriver alternativmedian XYZ.

Efter att landets regeringen krävt att arbetarna skulle visa upp vaccinpass på jobbet, valde stadens byggnadsarbetare att strejka och anordna demonstrationer.

Byggnadsarbetarna demonstrerade bland annat utanför fackföreningen CFMEU, som har infört krav på vaccinpass för att folk ska få jobba.

I ett officiellt uttalande skrev föreningen att man fördömde protesterna och kallade demonstranterna för ”nazister” och ”högerextremister”.

Etablerad media var också noga med att påpeka att regimen har infört ett utegångsförbud och att demonstrationen därför var ”olaglig”.