FRANKRIKE Miljontals fransmän har demonstrerat mot vaccintvånget i två månader. Nu i helgen höjdes temperaturen.

Det råder en revolutionär stämning i hela Frankrike”, lyder den senaste lägesrapporten från fransmän i sociala medier.

Nu i helgen demonstrerade miljontals fransmän mot regeringens vaccintvång, något som man har gjort varje vecka i två månader. Fram till den här helgen så har protesterna gått relativt fredligt till, men nu har temperaturen höjts på gatorna.

Enligt uppgifter till den franska alternativmedian Gallia Daily så har polisen fått direktiv om att agera offensivt och använda våld mot demonstranterna.

Som svar på polisens ivriga svingande med batonger och tårgas har demonstranterna blivit mer våldsamma. Nu när hösten inletts har det också anslutit sig fler fanatiska ungdomar till rörelsen.

Under helgen rapporterades det om slagsmål mellan demonstranterna och polisen. Även vänsterextremister har attackerat demonstranterna, som mestadels består av konservativa och nationalister.

Konfrontationer har exempelvis uppstått utanför Louvren i Paris, ”en symbol för revolutionen”.

Förra veckan rapporterades det också om att ”coronatest-center” och statliga byggnader har vandaliserats.

Gallia Daily beskriver vidare hur det verkar som att protesterna har nått ett dödläge, där varken regeringen eller demonstranterna viker sig.

Detta tyder på en ökning av spänningarna fram till slutet av året, med ökat våld allt eftersom demonstranterna förstår att regeringen inte kommer att backa”, skriver GD.

Märkligt nog verkar det också som att judisk media ”helt har missat” de folkliga protesterna, som alltså samlat miljontals fransmän. Jag har då inte sett ens en notis om detta i svensk etablerad media.

Så sent som i våras varnade högt uppsatta franska generaler för att landet ligger på randen till ett inbördeskrig.

Nordfront fortsätter att följa utvecklingen i Frankrike.