FRANKRIKE Uppemot två miljoner fransmän lämnade sina arbeten idag och intog gator och torg för att protestera mot en ny ”reform” som höjer pensionsåldern från 62 år till 64 år. Macron själv hade annat för sig och reste under dagen till Spanien.

Under torsdagen har en massiv strejk med stora protester skett över hela Frankrike, rapporterar France24. Bakgrunden är att landets globalistpresident Emmanuel Macron ska ”reformera” pensionssystemet och höja pensionsåldern från 62 år till 64 år.

Enligt Frankrikes inrikesministerium ska 1,2 miljoner fransmän ha deltagit i protesterna, varav 80 000 i Paris. De fackliga organisatörerna kallar dock dessa siffror för en bluff och hävdar att det rör sig om två miljoner fransmän och 400 000 i huvudstaden.

Macron själv ska ha befunnit sig i Spanien under dagen, men har låtit hälsa via media att han har för avsikt att genomföra reformen trots protesterna. Enligt France24 sker det också trots att några av Macrons egna experter sagt att det nuvarande pensionssystemet är i gott skick och att budgeten kommer att kunna balanseras även utan reformer.

Minst 12 personer ska ha gripits under dagen i samband med konfrontationer med poliser. Fackföreningarna planerar att återuppta strejken med nya massprotester den 31 januari.