ÅSIKTSKORRIDOREN. För en vecka sedan valde den sionistiska webbtidningen Avpixlat att publicera en krönika av Rolf Malm där han tog upp judarnas centrala roll i Sveriges förvandling till en mångkultur. Nu har tidningens redaktion beslutat att avpublicera krönikan.

Det var för en vecka sen som Avpixlat publicerade Rolf Malms krönika som undersökte hur Sverige blev mångkulturellt och där det påpekades att judarna hade en central roll i det hela. Efter att den Svenska Kommittéen mot Antisemitism (SKMA) anklagat den sionistiska webbtidningen för antisemitism gick Avpixlats chefredaktör och ansvarige utgivare, Mats Dagerlind, ut och försvarade Malms krönika med att den inte är antisemitisk.

Nu väljer man dock att backa och har tagit det redaktionella beslutet att avpublicera krönikan. Detta eftersom den kan tolkas som antisemitisk. I en text som signerats av Dagerlind står det bland annat:

Det ska på Avpixlat inte finnas redaktionellt material som kan uppfattas som underblåsande av antisemitiska konspirationsteorier – det gäller även om materialet inte haft sådana intentioner men kan tolkas på det sättet. Vi vill inte gynna de antisemitiska strömningar som finns inom den mer radikala ultranationalismen. Inte heller vill vi ge våra meningsmotståndare några som helst öppningar för att misstänkliggöra oss för antisemitism.

Det är ännu oklart om webbtidningen också kommer att radera sina texter om islam då de av vissa kan uppfattas som rasistiska och antimuslimska.

Källa:
Redaktionellt beslut: Kritiserad krönika avpubliceras


  • Publicerad:
    2017-04-23 22:20