USA Av ett samtal i Tucker Carlson Show framgår att en republikansk kongressledamot är i ständig dialog med sin personlige lobbyist, som fortlöpande rapporterar uppåt om sitt påverkansobjekts utveckling och röstmönster.

Israels flagga

Den Irländske nationalisten och opinionsbildaren Keith Woods har på X lagt upp en sekvens från ett avsnitt av The Tucker Carlson show, där programledaren diskuterar judisk makt och lobby-organisationen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) med den republikanske kongressledamoten Thomas Massie från Kentucky, USA.

Den senare berättar att varje republikansk kongressledamot har en egen ”AIPAC-barnvakt” med uppgift att påverka ledamoten i Israel-vänlig riktning, samt att för den judiska lobby-organisationens räkning kartlägga dennes utveckling och röstnings-mönster.

Woods: — Jag har republikaner som kommer till mig på golvet och säger: ”Jag önskar jag kunde rösta som du idag – det är rätt röst – men jag skulle få för mycket problem där hemma”. Och jag har republikaner som kommer till mig och säger: ”Det är fel det där som AIPAC utsätter dig för, låt mig tala med min AIPAC-person!” Förresten, alla utom jag har en AIPAC-person.

Carlson: — Vad betyder det egentligen, en AIPAC-person?

— Det är liksom din barnvakt, din AIPAC-barnvakt, som alltid talar till dig för AIPAC:s räkning. De är förmodligen väljare i ditt valdistrikt men de är hårt knutna till AIPAC.

— Så varje ledamot har en sådan här person?

— Varenda republikan. Jag vet inte hur det ser ut på den demokratiska sidan, det här är i alla fall hur det fungerar på den republikanska. Och när de kommer till Washington D.C. lämnar de en rapport om dig. Och de har ditt mobilnummer, och du har hela tiden diskussioner med dem.

— Det är ju inte klokt!

— Jag har hört fyra kongressledamöter säga: ”Jag ska bara prata med min AIPAC-person först.” (Skrattar) …Så det är helt klart vad vi kallar dem.

— Men varför har jag aldrig hört om detta förut?

— Det skulle inte gynna någon. Varför skulle de berätta för sina väljare att de styrs av någon som representerar ett främmande land? Det gagnar inte kongressledamöterna att folk känner till detta, så de tänker inte berätta det för dig.

Finns bara ett land i världen som arbetar på detta sätt

— Vet du något annat land där man gör på liknande sätt? Ryssland sägs ju diktera våra valresultat, det får vi ju höra hela tiden. Har några en Putin-person som de talar med?

— De har inte bara inte någon Putin-person, de har inte ens någon Storbritannien-person, de har ingen Australien-person, de har ingen Tysklands-gubbe. Det finns bara ett land här i världen som beter sig på det här sättet. Jag kan garantera att AIPAC har register med dokument, där en AIPAC-person matchas med sin kongressledamot med information om hur denne röstat i olika frågor. Har kongressledamoten varit i Israel? De bekostar sådana familjeresor. Jag är inte den enda republikanska kongressledamot som inte tagit en AIPAC-tripp till Israel, men jag är förmodligen en av de få.

Samtalets vändning: Israel tokhyllas

Efter att tillsammans ha presenterat detta spektakulära avslöjande övergår programledaren Carlson och kongressledamoten Massie till att hylla den judiska staten och betonar vikten av att man skiljer mellan denna och dess regering:

— Hur är en sådan resa?

— Den är som en semesterresa. Du får se muren, olika sevärdheter och sådant.

— Det är ju ett så fantastiskt land! Det här måste väl ha stor inverkan?

— … Du badar i Döda havet…

— Ja ja, jag har gjort det! Inte på en AIPAC-tripp visserligen

— Säker på det?

— … men jag skulle rekommendera resan för vem som helst. Jag betalade den dock med egna pengar. Jag är en sann Israel-älskare: platsen, människorna och maten. Det är så fantastiskt! Men det har ju ingenting med landets regering att göra.

— Israeler är verkligen enteprenörer. Det är utåtriktade och bryr sig om sitt land. De är genomgående bra människor.

— Helt rätt! Det är verkligen min erfarenhet också efter att ha rest dit många gånger. Det är nog mitt favorit-familje-resemål. Men det är ju en helt annan sak än ta order från detta lands regering.