USA När ledamoten Thomas Massie ifrågasatte själva grundpelarna i Chuck Schumers världsbild, vilka denne just klargjort i ännu ett eldtal om ”antisemitism” brast det för den judiske senatorn.

Den amerikanska senatens judiske majoritetsledare Chuck Schumer (D) kräver att ledamoten Thomas Massie (R) tar ner en postning där USA:s kongress beskylls för att sätta ”sionism” före ”amerikansk patriotism”.

Detta är antisemitiskt, äckligt, farligt – och precis den typ av sak talade om i mitt tal i senaten”, skriver Schumer, av Breitbart News presenterad som ”den högst rankade judiska tjänstemannen i USA:s historia” i ett inlägg på X och beordrar: ”Ta bort det!”.

Schumer höll förra veckan ett längre tal på sitt favorittema ”de ständigt ökande fallen av antisemitism runt om i USA”, och beskrev ökningen av incidenter som ”en fråga om överlevnad” och som ”mycket personlig för mig.”

I sitt svar på Schumers aktuella polisiära postning ifrågasätter Massie inte bara den judiska senatorns roll som censor, utan även hans migrationspolitik. I sitt svar skriver han:

Om du bara brydde dig hälften så mycket om vår gräns som du gör om mina inlägg på X.

Kentucky-republikanen har kombinerat fördömanden av Hamas attack mot Israel den 7 oktober med krav på ett totalt indragande av ytterligare stöd till den judiska staten. Han är generellt emot utländskt bistånd – bland annat då till Israel och Ukraina. Ledamoten har gjort sig känd som en kritiker av verksamhet bedriven av judiska lobbyorganisationer såsom AIPAC. Han har argumenterat att det amerikanska stödet till Israel i själva verket minskar detta lands lojalitet gentemot USA. Thomas Massie från Kentucky var en av tio parlamentsledamöter som förra veckan röstade emot en resolution enligt vilken Israels rätt att existera bekräftas.