Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judar i USA:s kongress möter alltmer antisemitism på Twitter

Av Redaktionen, 2020-10-11
redaktionen@nordfront.se

ANTISEMITISM. Judiska lobbygruppen ADL hävdar att politiker i USA:s kongress inför valet i november nu får ta del av allt mer antisemitisk hatretorik.

Juden Chuck Schumer (D) får utstå mycket ogillande. Foto: www.theaegisalliance.com/Bing Creative Commons.

Wall Street Journal rapporterar att judiska kongressledamöter inför inför valet i november nu drabbas allt värre av antisemitiska ”attacker” i form av hatetorik; detta efter en ny rapport publicerade av den judiska lobby- och förföljelseorganisationen Anti-Defamation League (ADL).

Det som rapporten visar är visserligen ”alarmerande” men ”inte förvånande”, skriver ADL.

ADL säger sig ha granskat 5 954 tweets riktade till 30 judiska medlemmar i den amerikanska kongressen.

Tweeten har skickats från Twitteranvändare under fyra veckors tid i juli och augusti.

Många av tweetsen innehöll termer som lagstiftare med termer som ”Den djupa staten”, vilket numera av ADL betraktas som ett antisemitiskt uttryck för att det skulle finnas en dold, icke demokratiskt vald, stat inom den synliga statens representanter och som bestämmer realpolitiken för USA.

De så kallade QAnon-anhängare brukar enligt ADL använda ”sådana termer” för att på ”antisemitiska sätt att hävda att en kabal av judar kontrollerar inte bara världens regeringar, utan även banksystemet, medierna och underhållningsindustrin för att hålla människor fattiga, okunniga och förslavade.

Senatens minoritetsledare Chuck Schumer och Jerrold Nadler, båda judiska New York-demokrater, fick den största andelen av de tweets som ADL valde att granska under den månadslånga perioden.

Chefen för ADL, prosemiten Jonathan Greenblatt, säger att Schumers och Nadlers roll i processen att försöka ställa USA:s president Donald Trump inför riksrätt troligen är en bidragande orsak till att de har attackerats särskilt hårt av ”antisemiter”.

En talesman för Schumer har avböjt att kommentera saken. En talesman för Nadler sa att han ofta har ställts inför hatiska, antisemitiska attacker.

— Under de senaste åren har det definitivt varit en topp för sådan frätande retorik, särskilt på nätet och från högergrupper, sade Nadlers talesman.

Antisemitiskt innehåll har ingen plats på Twitter och är förbjudet under våra regler för hatiskt beteende”, skrev en talesman för Twitter.

ADL lät meddela att några av tweeten, cirka sju procent av dem, innehöll explicit antisemitiskt språk som bryter mot användarreglerna för Twitter, vilket innebär att ADL avgör vad som bryter mot Twitters användarregler, och inte. Enligt ADL har Twitter inte tagit bort dessa tweets.

Prosemiter samordnade globalt i hat mot icke-semiter

Aron Verständig. Skärmbild: Youtube.

Samtidigt som ADL:s rapport kom ut i USA, lät Aaron Verständig, ledare för såväl det rikstäckande Judiska Centralrådet som för Judiska Församlingen i Stockholm, meddela att han kände sig ledsen över den senaste tidens rapporter om de ofta förekommande antisemitiska inläggen på Twitter och många andra sociala plattformar som ännu så länge i mindre grad är censurerade av Twitter.

Lösningen för Verständig och judar över hela världen är ökad censur på internetplattformar där människor uttrycker sina åsikter och han föreslår att Nätjättar raderar alla beskrivningar av judisk makt.

Många tweets i ADL:s undersökning nämnde också George Soros:en förintelseöverlevare som genom sin organisation Open Society Foundations förespråkar mål inklusive stöd till invandrare, öppenhet i rättsstatsprincipen och god förvaltning”, enligt Jonathan Greenblatt.

Många tweets blandade in ”motbevisade antisemitiska konspirationsteorier” om George Soros, hävdar ADL. Sådana tweets påstod att George Soros finansierar medier, Black Lives Matter och Antifa för att ”att hävda en kommunistisk eller judisk makt-agenda” i USA, skriver ADL i sin rapport.

Konspirationsteoretiker infogar ofta Soros namn i en serie av ompaketerade historiska antisemitiska myter, särskilt uppfattningen att rika och mäktiga judar arbetar bakom kulisserna, konspirerar för att kontrollera länder och manipulera globala händelser,” skriver ADL också, enligt Wall Street Journal.

En taleskvinna för George Soros har meddelat att ADL: s rapport ”understryker det akuta behovet av Twitter och andra plattformar för sociala medier att ta ansvar för det hatiska innehåll och våld de främjar.”

Tidigare i år klassade FBI det ”antisemitiska” anhängarnätverket QAnon som ett potentiellt inrikes terroristhot. ”Vit makt”, nationalism, nynazism och högerextremism lyftes särskilt fram som de nya stora hoten mot USA.

Falska hatanmälningar

Althea Bernstein: Judinna, lögnare. Skärmbild: Youtube.

Varför man över huvud taget ska tro på ADL:s rapport eller vad den egentligen innebär är oklart, för det finns inget som tyder på att politiker och lobbyister skulle ljuga mindre än människor som inte är politiker.

I dagarna blev det avslöjat att den 18-åriga judinnan Althea Bernstein som studerar till att bli brandman, ljög om att ett gäng Vita killar tidigare i år skulle ha bränt hennes ansikte med tändvätska i ett hatbrott, vilket hon berättat om i det kända tv-programmet Good Morning America.

Innan dess hade offret berättat för polisen hur det hade gått till: Althea hade stannat sin bil vid ett rött trafikljus. Hon hade sidorutan nedvevad och hörde någon skrika något rasistiskt.

Fyra Vita män påstods då ha sprutat en vätska på hennes ansikte och hals och sedan kastat en flammande tändare på henne, vilket fick vätskan att antändas, enligt polisens incidentrapporten. Bernstein körde hem och då sade hennes mor åt henne att åka till sjukhuset.

ABC News rapporterade att sjukvårdspersonal på ett sjukhus hade bekräftat att Bernstein hade brännskador orsakade av tändvätska.

Polisen i Madison, Wisconsin, genomförde en omfattande förundersökning av brottet, eftersom det var ett hatbrott och därmed prioriterat.

Federala myndigheter var måna om att hatbrottet mot judinnan skulle lösas, och utfärdade en belöning på 10 000 dollar för information som kunde leda till gripande av Vit makt-brottslingarna.

Efter den omfattande undersökningen framkom det att Althea Bernstein hade ljugit. Det fanns aldrig några Vita män inblandade i hennes brännskador, eller i närheten av trafikljuskorsningen där hon hade stått stilla för rött ljus.

Trots Althea Bernsteins antivita rasistiska hatlögn och att hon hade slösat med polisens och federala myndigheters redan begränsade resurser att utreda äkta brott, slipper ”offret” Althea Bernstein alla former av påföljder. Ingen åklagare väcker ens åtal.

Det var ännu en dag i de prosemitiska judarnas arbete och deras villiga assistans för att bekämpa Vita icke-judar. Hur brandförsvarsstudentskan Althea Bernstein egentligen har fått sina brännskador, har inte rapporterats.

Och vad det spelar för roll om några politiker får några arga meddelanden från upprörda medborgare, står skrivet i stjärnorna; i synnerhet i jämförelse med den konstanta propaganda mot Vita människor som bedrivs inte bara av samma politiker, utan av deras vänner inom massmedier, bankväsendet och Hollywood.


  • Publicerad:
    2020-10-11 07:00