INRIKES. En 53-årig man har dömts för ofredande efter att han åt bacon framför tre muslimska kvinnor på pendeltåget mellan Väsby-Märsta i Stockholm den 15 april tidigare i år.

Det var det 15 april i våras som en 53-årig man började äta bacon framför tre muslimska kvinnor på pendeltåget Upplands Väsby-Märsta i norra Stockholm.

Enligt åtalet mot mannen, som omfattade rubriceringarna ofredande och hets mot folkgrupp, ska mannen demonstrativt ha tuggat baconet framför kvinnorna och sedan följt efter dem när bytte plats på tåget.Mannen anklagas även för att ha sagt att han ”hatar muslimer”.

Mannen åtalades för ofredande och för hets mot folkgrupp. För det senare brottet, som gällde en händelse från 2016, friades han dock från.

Mannen nekar till brott och menar att han bara ville äta upp sitt bacon men åklagaren ska dock ha använt sig av vittnesuppgifter från en medresenär och en tågvärd. Även övervakningsbilder från tåget ska ha använts som bevismaterial.

Den 53-årige mannen har uppgett att han följde efter kvinnorna för att be om ursäkt om de tog illa vid sig när han åt sitt bacon framför dem. Han dömdes dock för ofredande och han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till respektive kvinna, samt 9 000 kronor i dagsböter.

Källa:
Man ofredade kvinnor i slöja


  • Publicerad:
    2017-09-01 09:00