USA:s president, Barack Obama, kommer att bli tilldelad en medalj av Shimon Peres, Israels president, för att han stått vid Israels sida genom hela sin politiska karriär. Detta har aldrig hänt en amerikansk president tidigare.

Barack Obama

Barack Obama

I mars 2013 så är det dags för USA:s president, Barack Obama, att bli tilldelad den israeliska medaljen Medal Of Distinction, för hans lojalitet till staten Israel.

”Barack Obama är en sann Israelvän och har varit det sedan början av hans liv i offentligheten. Som president av Förenta Staterna så har han stått vid Israels sida i kristider”, stod det i priskommitténs motivering till utmärkelsen. De berömde även Obama för ”hans orubbliga tro och hans pågående kamp för jämställdhet utan hänsyn till religion, ras, sexualitet och förstärkning av de svaga i USA:s samhälle samt för uppfyllandet av demokratiska värderingar, mänskliga rättigheter och fred på jorden”.

I juni 2012 tilldelades Israels president den amerikanska medaljen Medal of Freedom som är den högsta utmärkelse som en civil person kan få och nu i år är det alltså dags för USA att få en utmärkelse av Israel.

Källa:
Peres to give Obama Medal of Distinction


  • Publicerad:
    2013-02-19 19:44