MÅNGKULTUREN. Räddningstjänsten i Sydsverige har under natten mot måndag fått in flera larm om bilbränder på flera olika platser.

Arkivbild.

Strax efter 22-tiden under måndagskvällen fick räddningstjänsten i Sydsverige in ett larm om en brand på Sockervägen i Åkarp där man sedan fann två helt utbrända bilar.

Vid midnatt kom ett larm in om en brand på Vallgatan i Vellinge där någon hade tänt eld på en husvagn, vilket har rubricerats som mordbrand då det kunnat befinna sig personer i husvagnen.

— Okända gärningsmän har satt fyr på en husvagn. Man har tänt fyr på husvagnen utan att veta om någon person var inne i den och en husvagn är ändå klassad som bostad, därav rubriceringen, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Strax efter midnatt kom ett larm in om en brand på Grönevångsvägen i Halmstad där flera bilar på en parkeringplats satts i brand. Nio bilar totalförstördes i branden och det förekom även en spridningsrisk till ett bostadsområde som ligger just intill men som brandkåren lyckades förhindra.

Under natten elhärjades även en bil i Onneby i Blekinge och en bil i Helsingborg sattes också i brand, samt ytterligare en bilbrand ägde rum i Vellinge vid 03-tiden.

Ingen person uppges ha gripits efter bilbränderna.

Källa:
Sydsverige eldhärjat – flera bilbränder under natten


  • Publicerad:
    2017-07-17 14:15