BRASILIEN. Brasiliens president Jair Bolsonaro är känd för sin kritik mot de coronarestrektioner som införts i landet. I ett nytt utspel uppmanar han medborgarna att beväpna sig för att förhindra att Brasilien blir en diktatur.

Jair Messias Bolsonaro. Foto: Fábio Rodrigues Pozzebom/Agência Brasil (CC BY 2.0).

Det är konspirationskanalen InfoWars som uppmärksammat det uppseendeväckande utspelet av Brasiliens president Jair Bolsonaro, där presidenten uttrycker att ett beväpnad folk inte kan förtryckas av en tyrann. Bakgrunden är att Bolsonaro är motståndare till de coronarestrektioner som införts av myndigheter i Brasilien, trots att landet är en av de värst drabbade av pandemin.

— Varför sätter de handbojor på en medborgare som arbetar eller en kvinna som befinner sig på offentlig plats?, frågar sig presidenten.

Presidenten medger att han genom sitt ämbete har ett stort ansvar och ska göra sitt yttersta för att de drakoniska åtgärderna dras tillbaka, men att han inte kan göra detta ensam.

— Vad de här skitstövlarna vill åt är vår frihet, säger han vidare och menar att den rådande situationen visar hur enkelt det i praktiken är att införa en diktatur i Brasilien.

Bolsonaro uppmanar i sammanhanget Brasiliens befolkning att beväpna sig så att de kan skydda sig själva och sina rättigheter.

— Det kommer garantera att det inte kommer någon jävel och försöker införa en diktatur här, menar han och fördömer hur lokala mer vänsterpolitiskt vridna myndigheter i Brasilien har agerat och godtyckligt arresterat människor som man menar brutit mot restriktionerna.

— Jag vill beväpna folket för jag vill inte ha någon diktatur här, förtydligar presidenten och menar att ett beväpnat folk inte kan bli förslavat.

Presidenten för vidare fram att det finns krafter i landet som vill bekämpa den fria marknaden, familjevärderingar, yttrandefriheten, rätten att äga vapen, Gud och Brasilien som land och att det är av yttersta vikt att man skyddar sig mot dessa krafter.

— Jag vill att alla ska ha vapen, repeterar presidenten och förklarar att det handlar om en direkt nödvändighet för att skydda landet mot politiska strömningar som vill frånta befolkningen dessa värden.


  • Publicerad:
    2020-06-07 13:45