STORBRITANNIEN. Den 16 november i fjol misshandlade en svart man Lorraine Hill, 47, och hennes 20-åriga dotter Nicole på en pub i brittiska Halesowen. Motivet: Nicole hade vägrat dansa med förövaren.

I Storbritannien skedde den 16 november i fjol en misshandel av en mamma, 47-åriga Lorraine Hill, och hennes dotter, 20-åriga Nicole Hill, vilket de avslöjar nu. De två hade spenderat en fredagskväll på Benjamin’s Bar i tätorten Halesowen när de närmades av en svart man. Han hade tidigare bjudit upp Nicole till dans men fått nobben.

Efter att ha hotat kvinnorna med en tom ölflaska slog mannen Lorraine så att hon föll ned till golvet tillsammans med sin dotter. Han slog därefter båda kvinnorna i huvudet med flaskan medan de låg på dansgolvet.

Kvinnorna fördes till sjukhus och fick flera djupa rivsår på huvudet hopsydda. Nu har de uttalat sig om det inträffade och släppt bilder på sina skador i ett försök att få förövaren, som flydde ifrån platsen efter dådet, arresterad.

Nicole redogör för stämningen innan och under misshandeln.

— Vi var ute med några av mammas vänner. Det var en helt normal kväll ute […] Då det hände var det bara jag och mamma på dansgolvet eftersom en vän var i baren och en annan på toaletten. Vi bara dansade och så kom han fram till mig och ville dansa men jag gick inte med på det eftersom jag har en pojkvän så jag backade konsekvent undan. Eftersom han var med sina polare började han bli lite kaxig. Han stoppade sina fingrar bakom min rygg. Jag höll upp armarna för att implicit fråga vad det var han sysslade med men han fortsatte ha fingrarna på min rygg.

— Innan vi visste ordet av hade jag vänt mig om och såg honom med en flaska Budweiser i sin hand men den var uppochnedvänd. Min mamma hade ställt sig framför mig för att hjälpa mig backa undan och allt därifrån var väldigt luddigt. Vi förmodar att mamma blev slagen i huvudet och föll ned på golvet. Hon slogs medvetslös och drog med mig ned på golvet.

— Han var ovanpå oss och slog mamma i huvudet först eftersom hon hade en glasbit i sitt huvud. Därefter slog han mig. Jag minns att någon plockade upp mig och fick panik samt att jag inte hade en susning om vad som pågick. Det såg ut som om jag kluvits i halsen och det vägrade sluta blöda.

Lorraine tillägger:

— Vi var båda på dansgolvet och jag såg honom plocka upp en flaska varvid jag sade till Nic [smeknamn för Nicole] ”vi går tillbaks till vårt hörn, han är inte värd det”. Jag minns att jag höll i Nics arm och drog med henne. Jag tror det var då han anföll oss. Han slog flaskan i mitt huvud och jag föll ned på golvet medvetslös. Jag minns att jag försökte ta tag i honom och att jag hade något i mina händer. Det var ett förkläde av ylle och jag slet sönder det.

För Nicole behövdes sju stygn för att sy ihop ett 10 cm djupt sår på baksidan av huvudet medan mamma Lorraine fick sitt 4 cm djupa sår på toppen av huvudet hopklistrat.

Den lokala polismyndigheten i West Midlands har släppt övervakningsbilder på en man som de vill tala med i och med det brutala övergreppet.

Vad Nicole beträffar beskriver hon sinnesstämningen som ”hemsk”.

— Min mamma är fortfarande tjänstledig, hon har verkligen påverkats av detta. Hon har inte gått ut sedan det hände. […] Jag har gått på folks födelsedagsfiranden men jag går inte ut förutom vid speciella tillfällen. Det har verkligen skakat vårt självförtroende.

I december i fjol greps en 26-årig man men han släpptes senare utan åtal.

Dave Hackett, en lokal polis i West Midlands, är övertygad om att någon måste ha sett överfallet i och med att puben var såpass välbesökt.

— Denna incident har varit livsförändrande för mamman och hennes dotter och jag uppmanar alla som kan vara till hjälp att kontakta oss omgående, säger han.

Källa:
Glassed for refusing to dance: Police seek nightclubber who left a beauty therapist and her MOTHER scarred for life after they turned him down


  • Publicerad:
    2014-02-20 21:55