INRIKES. Centerpartiet i Sandviken är återigen i blåsväder. Denna gång på grund av ett halalslaktföretag som samägs med den fängslade ledaren för Gävles muslimer.

Ahmed Koulala (C) håller upp ett finger i luften – det okända tecknet som Islamiska statens jihadister använde sig av när de härjade i Syrien och Irak och som betyder att det endast finns en gud, som är den muslimske guden Allah. Foto: Facebook.

Sandvikenpolitikern Ahmed Koulala (C) har drabbats av onåd och uppmanas nu av Centerpartiet att lämna sina politiska uppdrag. Anledningen är att han äger ett halalslaktföretag tillsammans med den av SÄPO fängslade Gävle-imamen Abo Raad.

Bolaget ägnar sig enligt Bolagsverket åt att sälja halal-certifikat samt rådgivning till privata och offentliga livsmedelsföretag, alltså samma affärsidé som KRAV-märkt och homolobbyns HBTQ-märkningar av barns åsikter på dagis.

Irakiern Abo Raad har suttit fången hos SÄPO sedan i april i väntan på utvisning, på grund av att Säpo anser att den muslimske ledaren utgör en risk mot landets säkerhet. Det är ännu oklart om regeringen är starka nog att stoppa utvisningen och därmed kunna fortsätta få stöd av den muslimska klanröstning som samordnats av Abo Raad i Gävles moské.

Ahmed Koulala har tidigare hyllats av MittMedia för att som ordförande för Islamiska kulturföreningen ha föreslagit möjlighet till könsseparatism på badhuset i Sandviken. Något som gillas av många muslimer och feminister.

Ahmed Koulala var också ordförande för CUF Sandviken då ungdomsförbundet drabbades hårt av att en kassör förskingrade pengar, samt är initiativtagare till ”Religionsdialog i Sandviken” – ett projekt som sammanför vänsterkristna kulturmarxister med så kallade islamister.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-06-20 12:30