KÖPENHAMN. Den politiskt inkorrekta konstnären Dan Park blev under nyårsnatten misshandlad av ett gäng bestående av sex maskerade vänsterextremister i Köpenhamn.

dan park misshandel

Konstnären Dan Park som varit aktuell med flera politiskt inkorrekta konstverk befann sig under nyårsnatten i Köpenhamn varpå han blev oprovocerat misshandlad av ett gäng vänsterextremister. Park själv kommenterar händelsen enligt följande på sin Facebooksida:

– Det nya året började ju bra, blev attackerad av sex stycken maskerade ”antifascister” på jagtvej, norrebro i Köpenhamn. Alla i Danmark gillar tydligen inte min konst.

Polisen i Köpenhamn bekräftar att Dan Park är målsägande i en misshandelsutredning:

– Det er rigtigt, at vi har en anmeldelse på sagen ude på station Bellahøj. Det er dem, der har efterforskningen, säger vaktchef Kristian Aaskov.

Dan Park uppger att han hade tillbringat nyårsnatten i Köpenhamn tillsammans med en väninna. De hade tittat på fyrverkerier och besökt en bar på Nørrebro. När de senare gick ut från ett 7-eleven i närheten blev Park överfallen av ett gäng vänsterextremister som skrek ”nazijävel” åt honom.

Park själv uppger att han inte såg de personer som överföll honom särskilt bra men hans väninna säger att de såg ut som ”autonoma typer”.

Dan Park har tidigare blivit misshandlad i samband med en antirasistisk demonstration. Han har även blivit dömd för gummiparagrafen hets mot folkgrupp flera gånger, vid ett tillfälle dömdes han till sex månaders fängelse och 60 000 kronor i skadestånd.

Även SDU:s vice ordförande blev under nyårsnatten oprovocerat misshandlad av en invandrare.

Källa:
Provokunstner overfaldet


  • Publicerad:
    2015-01-04 17:10