TROLLHÄTTAN. När föräldrarna till två flickor som våldtagits av en vuxen man fick reda på brottet gick de inte till polisen. Istället uppsökte de våldtäktsmannen och gav honom ordentligt med stryk. Nu misstänks flera av dem för brott.

Det var i augusti 2018 som en 21-årig man lockade en tolvårig och en fjortonårig flicka till sitt hem och bjöd dem på danskt körsbärsvin. Sedan våldtog han dem båda.

När en av flickorna berättade om händelsen för sin familj valde man att samla ihop sig och söka upp våldtäktsmannen. En av flickornas mamma och pappa, en pappa till den andra flickan och dennes vän, samt en syster och dennes pojkvän tog sig till den utpekade mannen i ett samhälle utanför Trollhättan och gav sig på honom.

En av papporna och hans vän som följde med ska enligt Expressen ha ”kopplingar till MC-klubbar” och enligt den misshandlade våldtäktsmannen ska de under misshandeln ha haft MC-västar på sig.

Dessa två ska också ha varit drivande i misshandeln – medan några av de andra som följde med i efterhand uppgett att de endast trodde att man skulle ”prata” med våldtäktsmannen.

21-åringens sambo fördes undan till sovrummet där hon hölls instängd, sedan sattes mannen på en stol där han fick motta flera knytnävsslag i ansiktet som gjorde att han stundvis blev medvetslös. Läkarintygen visar att han fick ett djupt jack i pannan, hjärnskakning, fraktur i käkbenet, svullnad runt öga och kinder samt en blåtira.

— Det är vi som är polisen här, ska en av angriparna ha sagt under misshandeln.

— Här tar man inte till polisen utan här är det vi som bestämmer, fortsatte han.

De ska också ha uppmanat våldtäktsmannen att flytta ifrån området. Annars skulle de komma tillbaka och ”inte vara lika snälla som vi varit nu”.

Samtliga med anknytning till familjerna som följde med till våldtäktsmannen åtalas nu för grov misshandel och hemfridsbrott.

— Som åtalet är utformat har jag åtalat samtliga sex personer som varit i lägenheten för både grov misshandel och hemfridsbrott. Jag påstår att det är en gemensam aktion och att de gjort det tillsammans och ska ställas till ansvar tillsammans, säger åklagare Malin Mellin till Expressen.

— Men jag har också ett alternativyrkande om medhjälp på fyra av dem. Det har varit svårt att fastställa under utredningen vad som hänt. Det finns saker som tyder på att två har varit mer aktiva i misshandeln.

Samtliga åtalade förnekar brott.

21-åringen har redan dömts till ett år och åtta månaders fängelse för våldtäkt mot barn gällande fjortonåringen och för sexuellt övergrepp mot barn gällande tolvåringen.

Källa:
Misstanken: Dottern våldtogs – familjen tog lagen i egna händer


  • Publicerad:
    2019-04-08 10:00