GLOBALISM. EU har inlett en så kallad överträdelseprocedur mot Ungern och Polen, efter att länderna har lagstiftat mot homolobbyns inflytande i sina respektive länder.

Genrebild: Piqsels (Public Domain).

Enda sedan Ungern klubbade igenom sin förbudslag mot homolobbypropaganda för minderåriga, har stora delar av Europeiska Unionen rasat. Att ungerska barn inte lär sig om bögsex, transor eller könsbyten är att betrakta som diskriminering, anser EU.

— Man har infört en lagstiftning som likställer homosexualitet med pedofili, beklagar sig Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) för SVT Nyheter.

EU kan inte acceptera att ett medlemsland röstar igenom en sådan här lag, förklarar han vidare.

Ett annat land som tycks vara en nagel i ögat för EU-topparna, är Polen. Landet har sedan tidigare upprättat hbtqp-fria zoner, som täcker en tredjedel av dess yta. Den senaste kritiken riktas mot Polens nya domstolslagar, som gör gällande att en disciplinär nämnd ska få granska högsta domstolens arbete.

Detta är uppenbarligen något som EU inte uppskattar, men Polen har svarat med att det är den polska lagen som gäller i landet.

Nu kommer EU-kommissionen att inleda en så kallad överträdelseprocedur mot de två rebelliska medlemsländerna. I förlängningen ska EU-domstolen försöka tvinga Ungern och Polen att ta bort de lagar som EU hävdar bryter mot deras regler.

Länderna har nu två månader på sig att svara på kommissionens klagomål.


  • Publicerad:
    2021-07-15 20:40