HETSJAKT. Efter att i månader jagat författaren och till och med gjort ett hembesök vid mannens bostad valde Expo för några dagar sedan att hänga ut en svensk författare som rasist, sexist och ”antisemit”.

Det är den erkänt intelligenta, belästa och språkligt begåvade svenske författaren som skriver böcker och artiklar under pseudonymen Nikanor Teratologen som Expo nu vill skandalisera. Teratologen är bland annat känd för boken Äldreomsorgen i övre Kågedalen (1992) som blivit en kultbok som översatts till både norska och engelska samt framförts som radioteater och riktig teater på Turteatern i Kärrtorp. Men författaren har också skrivit ett flertal andra böcker och har skrivit kulturartiklar för ett flertal svenska kulturtidningar. Expo skriver:

Romanen Äldreomsorgen i Övre Kågedalen är skriven av Nikanor Teratologen. Detta är givetvis en pseudonym och ganska snart efter utgivningen uppenbarades författarens egentliga identitet – en okänd ung man […].

Romanen blev en slags skandalsuccé. Dess utbroderade, dialektalt präglade, fantasifulla språk beundrades av recensenterna, även om många av dem hade reservationer inför innehållet. Ofta noterades författarens uppenbara beläsenhet.

Sex år senare kom uppföljaren Förensligandet i det egentliga Västerbotten. Men först under det tidiga tvåtusentalet skedde Teratologens egentliga litterära genombrott. Aforismsamlingen Apsefiston blev en succé, ytterligare två titlar har följt. Samtidigt har författaren skrivit andra texter, översättningar och recensioner i litterärt välrenommerade fora som BLM, Ord & Bild och Res Publica.

Det Expo nu påstår är att mannen bakom pseudonymen Teratologen också skriver på Flashback under pseudonymen Ezzelino. Ezzelino var fram tills att han slutade att skriva om politik en av Flashbacks mest begåvade och uppskattade kritiker av judisk makt och andra samhällsproblem. Expo vill framställa Ezzelino som ”besatt” av judar och har sammanställt några trådar han startat:

Diskussionstrådar om judar som Ezzelino startat är: ”’Förintade’ judar vid makten i stalinistiska marionettstater”, ”’Israeliska’ och ’diasporajudiska’ hatkampanjer mot de skandinaviska folken”, ”Den rasist-judiska lusten att förinta”, ”Judar och knarksmuggling”, ”Judar och vapensmuggling”, ”Jude-bolsjevikiska statskupper år 1919”, ”Judisk-sionistiska ’intellektuella'”.

Faktum är dock att Ezzelino har skrivit över 27 000 inlägg på Flashback och diskuterar ett väldigt brett spektra av ämnen förutom judefrågan.

Expos bevis för att den populäre författaren skriver under pseudonymen Ezzelino är att sionisterna på Expo samlat in information som läckt från Flashback och hittat en e-postadress som användes för att registrera Ezzelino-kontot på Flashback. Den e-postadressen har i sin tur gått att med stor säkerhet koppla till författaren, vilket gör att Expo vågar hänga ut författaren trots att denne inte erkänt att han ligger bakom Flashback-kontot.

Att det är juden Jonathan Leman som är en av författarna till uthängningsartikeln kanske inte är någon stor överraskning. Dråpligt nog väljer expoiterna också att ta med ett citat från Ezzelino där denne konstaterar att de politiskt korrekta inte kan argumentera för sin sak och därför vill hänga ut anonyma dissidenter:

De politiskt korrekta och folkfrämmande opinionsbildarna saknar all erfarenhet av att föra verkliga diskussioner där de sakligt och med verifierade faktauppgifter i ett makroperspektiv tvingas argumentera för sin dåliga sak. De avskyr i sann STASIanda även anonymiteten, dvs. svårigheten att vid debatter på ett ställe som Flashback kunna straffa dissidenter genom att utnyttja sin mediamakt till att få den oliktänkande socialt stigmatiserad, avskedad etc.

Källa:
Rasideologen i övre Kågedalen?


  • Publicerad:
    2016-06-19 12:35