Newsmill har i dagarna valt att strypa möjligheten för läsarna att kommentera artiklar. Detta hyllas av Lisa Bjurwald från Expo.

Den svenskfientliga stiftelsen Expo har en lång tradition av att försöka kväsa åsikter som är kritiska till massinvandringen. Ett av sätten har varit att registrera och hänga ut oliktänkande. Inte helt oväntat ställer sig Expo även bakom censur på Internet.

I Medievärlden skriver Expos Lisa Bjurwald att hon länge kritiserat Newsmill för vad hon anser haft ”en oansvarig hållning både vad gäller själva debattartiklarna och tonen i kommentarsfälten”. Enligt Lisa Bjurwald har Newsmill gått i bräschen för ”den naiva synen på nätklimatet” och att det därför är ”glädjande att den nuvarande redaktionen inser att utrymmet under artiklarna spårat ur”.

I kommentarerna till Newsmills artiklar har såväl massinvandring som mångkultur kritiserats, men Lisa Bjurwald hävdar att inläggen mest handlat om ”personangrepp, irrelevanta kommentarer, rasism, kvinnohat med mera”. Lisa Bjurwald buntar samman allt detta som ”värdelösa kommentarer”

Lisa Bjurwalds artikel fick fyra kommentarer innan man stängde av kommentarsfunktionen. Inget av inläggen innehöll personangrepp, irrelevanta kommentarer, kvinnohat eller ens ”rasism”. Däremot var samtliga kommentarer kritiska till Lisa Bjurwalds artikel.

Relaterat:

Spiken i kommentarskistan?


  • Publicerad:
    2012-09-15 23:21