TYSKLAND. IT-jättarna Google, Facebook och Twitter ska radera ”rasism” inom max ett dygn. Detta efter en ny överenskommelse mellan IT-jättarna och den tyska regeringen.

Den tyska regeringen och de stora IT-företagen Google, Facebook och Twitter har ingått en överenskommelse om att radera ”rasistiska” och ”högerextrema” kommentarer inom 24 timmar.

Tysklands justitieminister, Heiko Maas, menar att denna överenskommelse syftar till att upprätthålla tyska lagar där högerextrema åsikter är förbjudna sedan 1985.

— Sociala medier kan inte bli en fristad för extremhögern, säger Tysklands justitieminister Heiko Maas.

Denna överenskommelse sker efter att invandringskritiska yttranden har ökat explosionsartat på internet. Anledningen till detta kan vara Angela Merkels beslut om att Tyskland ska ta emot en miljon flyktingar som permanent ska bosätta sig i landet.

Internetbolagen ska göra det enklare att anmäla ”högerextrema” åsikter. De ska även ha en ”specialgrupp” som granskar invandringskritiska inlägg.

Vad som får sägas på internet ska styras av tysk lag menar Heikao Maas, inte vad som står i respektive hemsidors användarvillkor.

Källa:
Facebook, Google and Twitter agree German hate speech deal


  • Publicerad:
    2015-12-17 20:00