FINLAND. Invandringsförespråkare och flyktingkramare har gått ut med att de ämnar hålla en fem dagar lång manifestation i centrala Helsingfors. Den invandringskritiska organisationen Suomi Ensin svarar med samma mynt och skall också vara på plats i fem dagar.

Organisationen Suomi Ensin.

Finlands största alternativa tidning MV-lehti har intervjuat Marco de Wit, en frontfigur för Suomi Ensin-organisationen och talare i många av dess demonstrationer som hållits runt om i landet det senaste året. Ofta i samband med att ”flyktingar” begått brott i någon ort. Demonstrationerna har samlat hundratals deltagare och ibland lett till att lokala flyktingförläggningar lagts ner.

De Wit berättar att de har en husbil på plats med tält och kamin samt grill. Man passar samtidigt på att samla in namn för att MV-lehtis chefredaktör Ilja Janitskin ska kunna ställa upp i presidentvalet. Manifestationerna har hittills fortlöpt utan incidenter. En polis ska dock ha kommit fram och klagat över att man störde invandringsförespråkarnas tillställning.

Idag fortsätter man med namninsamlingen och på eftermiddagen kommer man även att hålla en demonstration. De Wit jämför tillställningen med Maidan-protesterna år 2014 i Ukraina.

Källa:
Suomi Ensin -aktiivit aikovat pysyä Helsingin keskustassa niin pitkään, kuin laittomat matutkin!


  • Publicerad:
    2017-02-11 11:30