Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

FILM: Judar firade attacken på sin synagoga i Halle

Av Redaktionen, 2019-10-15
redaktionen@nordfront.se

JUDISKT LIDANDE. Hatbrottsattacken mot synagogan i tyska Halle var en festlig händelse, tyckte en del av församlingsmedlemmarna.

När judar under onsdagen den nionde oktober firade Yom kippur nåddes världen av nyheten att ett område utanför synagogan samt en turkisk kebabrestaurang i tyska Halle attackerats av en vit ”nynazist” som sköt ihjäl två personer.

Europaparlamentets talesman David Sassoli uttryckte bestörtning för det som Tysklands judiska församling utsatts för i och med dådet.  Som ett brev på posten kom krav från judiska församlingar och politiker i Tyskland – och även i Sverige – att staten måste satsa mer resurser på att skydda judiska objekt.

Terrorattacken – en glad fest
Men inte alla judar uppfattade mordattacken som något traumatiskt eller sorgligt. Efter attacken och firandet av Yom kippur forslades överlevare från Halleattacken med poliseskort i bussar, bort från området.

Enligt israeliska nyhetssajten Arutz Sheva 7 uttryckte överlevarna från terrorattacken sin judiska stolthet på bussen från synagogan genom att sjunga och dansa.

En reporter från israeliska public service-kanalen KAN var ombord på bussen och intervjuade de firande judarna.

Källa:
Survivors of the Halle attack sing and dance


  • Publicerad:
    2019-10-15 18:50