Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hédi Fried har dött

Kom till Sverige 1945 Blev en nitisk propagandist.

Judisk hyllning – och sågning – av Vita husets ”toppmöte mot extremism”

”Varför lyfter ni inte alla attacker mot judar?” Beröm för fokus på ”högerextremism”.

De evolutionära fördelarna med att spela offer

SIGNALERING. I en artikel på quilette.com utreds fenomenen offerrollssignalering och godhetssignalering – samt beskrivs hur dessa utnyttjas av vissa för att plundra moderna samhällen på resurser.

Följden för utebliven leverans av koshermat: Fängelse – och deportering

JUDISKT LIDANDE. Ett cykelbud i Frankrike har fått en fyra månaders fängelsedom för ”antisemitisk diskriminering” efter sin vägran att leverera koshermat. Inrikesministern uppger nu att mannen ska deporteras efter avtjänat straff.

Jude sprider prosemitism och hat mot CNN-ankare i ryska RT

JUDISKT LIDANDE. Miljöaktivisten Mitchell Feierstein hetsar mot Christiane Amanpour för att hon förminskat förintelsebluffens betydelse när hon kritiserat Donald Trump.

Trumps nya Afghanistanrådgivare: “Pompeo och flera toppolitiker är köpta av israeliska lobbyn”

JUDISK MAKT. Douglas Macgregor som är ny chefsrådgivare åt Trumps nye försvarsminister Christopher Miller, anklagas för kronisk antisemitism.

Jotex anklagas för antisemitism efter pyjamashärva

OY VEY. Heminredningsföretaget Jotex anklagas för antisemitism efter att en kvinnlig modell poserat i en randig pyjamas. Många i kommentarerna kritiserar förintelsehysterin.

Judar tycker att Jewish Lives också Matter

JUDISKT LIDANDE. Judar i New York är upprörda på borgmästaren som tvingar dem att följa coronarestriktionerna, vilket Black Lives Matter alltid har sluppit. ”Jewish Lives Matter”, tycker de.

Juden Aron Verständig känner sig ledsen för den utbredda antisemitismen

PROSEMITISM. Judiska centralrådets ordförande blev ledsen över att kritik mot judar och judisk makt blir vanligare på sociala medier. Lösningen är ökad censur av antisemiter, anser han.

Udda antisemitisk “hatattack” mot synagoga

JUDISKT LIDANDE. Någon har klottrat slarviga hakkors inuti en judisk mezuza, inne i en synagoga i Berlin. Judar kräver strängaste straff för brottslingen och pengar för att öka säkerheten runt synagogor i Tyskland.

Judar upprörda på Joe Biden – jämförde Trumps retorik med Joseph Goebbles under debatten

OY VEY. Judar i USA är upprörda över att Joe Biden i nattens debatt mot Donald Trump jämförde hans retorik med den berömde retorikern i Hitlertyskland, Joseph Goebbels.

Afrikansk familj i USA fick hakkors klippt i gräsmattan

OY VEY. Hakkorset i gräsmattan upptäcktes av en drönare som filmade ett bostadsområde. Det kan vara ett hatbrott, säger Polisen i North Carolina.

Svastikor sprayade i Cobb län i amerikanska staten Georgia

OY VEY. Så kallade hatsymboler har upptäckts i den amerikanska staten Georgia. Någon eller några personer har sprayat svastikor i ett bostadsområde i Cobb.

Ryska RT klagar på ungdomars chic förintelsetrend på TikTok

OY, VEY. Trenden med unga kvinnor som på TikTok gör chic förintelseframträdanden upprör judar och det ryska nyhetsbolaget RT News.

Biancas judiske pojkvän: “Alexander Bard är en vidrig människa”

KÄNDISSKANDAL. Alexander Bard kallade nyligen Bianca Ingrosso för hora. Det fick Biancas judiske pojkvän Phillipe Cohen att ilskna till.

Judar i uppror i Ukraina: Polisen vill kartlägga judiska brottslingar

JUDISK KRIMINALITET. Polisen i en ukrainsk stad vill bekämpa organiserad judisk brottslighet. Ett brev från polisen med krav på en adresslista till medlemmarna i stadens judiska församling upprör judiska känslor.

“Mördade” judar håller fortfarande förintelse-föreläsningar

FÖRINTELSEBLUFFEN. Eric Striker rapporterar att förintelsemuseet Yad Vashem i Jerusalem hävdar att judar som ska ha mördats av nationalsocialisterna i själva verket lever och ger ”förintelseföreläsningar”.

Judar upprepar förbudskrav mot diskussioner om judiska näsor

JUDISKT LIDANDE. Många judar verkar avsky att bli utpekade som judar, även om det så bara handlar om ett fysiskt attribut.

Judepressen: ”Förintelseöverlevarna lider mest under pandemin”

JUDISKT LIDANDE. I judisk press ges nu en bild där judarna är den grupp som lider mest av coronapandemins konsekvenser. Och förintelseöverlevarna” pekas ut som den grupp som utsätts för det allra största lidandet.

Jude knivhögg sig själv i fejkat hatbrott – avslöjades av sin smarta klocka

JUDISK BLUFF. Sean Samitt är den senaste av judiskt lidande personer som avslöjats med att fejka antisemitiskt våld. Hans egen ”smartklocka” hjälpte dock till att avslöja hans lögner.

“Judar gjorde 9/11”: Graffiti prydde synagoga och affärer i London

JUDISKT LIDANDE. Anti-judisk graffiti målades på judiska objekt under högtiden chanukka.

Judar i Michigan stämmer demonstranter mot judisk makt

JUDISKT LIDANDE. Demonstranterna har protesterat utanför en synagoga på veckobasis sedan 2003.

Föremål med Auschwitzmotiv såldes som prydnadsföremål på Amazon

JUDISKT LIDANDE. Näthandelsjätten Amazon drar efter kritik tillbaka dekorationer med bilder från arbetslägret Auschwitz.

Klimatrörelsen Extinction Rebellions grundare: “Förintelsen är en skitsak”

UTRIKES. Extinction Rebellions grundare förskjuts från sin egen organisations tyska avdelning för sin kritik av tjatet om den så kallade förintelsen.

Konstigt verk vandaliserat – anmält som hets mot folkgrupp

KONSTIGA HAKKORS. Konstverket ”Skogens hemlighet” i Eskilstuna fick ändrat utseende.

FILM: Judar firade attacken på sin synagoga i Halle

JUDISKT LIDANDE. Hatbrottsattacken mot synagogan i tyska Halle var en festlig händelse, tyckte en del av församlingsmedlemmarna.

Minst två döda i Tyskland efter skottlossning i närheten av synagoga

YOM KIPPUR. Under onsdagen firar judarna Yom Kippur. I Tyskland har en skjutning inträffat i närheten av en synagoga. Man utesluter inte antisemitism. Men även en kebabrestaurang i närheten uppges ha beskjutits.

Judar tycker Malmö är en obehaglig stad – nya satsningar mot antisemitism

ANTISEMITISM. Skolorna i Malmö gör inte tillräckligt för att bekämpa antisemitismen, säger gymnasisten och juden Daniel Vaknine.

Judiskt förintelsemuseum i Ohio drabbat av antisemitism

OY, VEY. En man har klistrat upp affischer på judiska egendomar i Ohio, USA med budskapet att judarnas moderna historieskrivningar är lögner.

Chocken: Prisbelönt historiker ljög om “förintelsen”

”FÖRINTELSEN”. Den tyska historikern Marie Sophie Hingst fick förra året utmärkelsen Guldbloggaren i Tyskland, men alla hennes berättelser om ”förintelsen” var påhittade.

Papperskippor som svar på antisemitism i Tyskland lanseras i medier

PROSEMITISM. Tyska tidningen Bild trycker upp papperskippor som läsarna kan klippa ut och bära i solidaritet med judar.

Judar arrangerade själva skamlig antisemitisk attack

ANTISEMITISM/JUDISKT LIDANDE. I dagarna avslöjades den judiska familjen Berent i kanadensiska Winnipeg med att själva ha utfört den värsta antisemitiska hatattacken i stadens historia – riktad mot dem själva.

Argentinas chefsrabbin misshandlad vid inbrott – kallas antisemitism

ARGENTINA. Sju tjuvar bröt sig in i Argentinas chefsrabbins bostad när han och hustrun var hemma.

Överläkare anmäld för antisemitism — har enligt utredning inte gjort några fel

JUDISKT LIDANDE. Karolinskas hantering av en överläkare på neurokirurgen som postade skämtbilder och kommentarer om judar på Facebook var en av förra årets ”tio värsta internationella antisemitiska händelser”, hävdar sårade judar.

Judar i Frankrike vill stoppa “Gula pesten”

JUDISKT LIDANDE. Under Gula västarnas trettonde protesthelg i rad klottrade någon ordet ”JUDAR!” på Bagelsteins skyltfönster.

Hitlers hem köptes till “stöldpris”

ÖSTERRIKE. Regeringen i Österrike betalade för lite när de tvingade av en kvinna ägandet för huset som Hitler föddes i. Nu ska hon kompenseras.

Stinkande judar tvingades gå av flygplan

OY, VEY. En judisk familj från Michigan tvingades lämna ett flygplan före start. Orsaken var att medpassagerarna inte stod ut med deras stank.

Rabbin: “Amerika behöver en dos tyska skuldkänslor”

JUDISKT FÖRTRYCK. Rabbi Ken Chasen vill använda judarnas känslomässiga utpressning mot tyskarna som vapen även mot amerikaner.

Judisk manifestation i Lund mot antisemitiska hatbrott

PROSEMITISM. Den 8 november anordnas en judisk manifestation mot ”extremistiska antisemitiska hatbrott” i Lund.

“Överlevare” ställer nya krav – vill ha särskilda pensionsprogram och slippa betala skatt

UTVALDHET. Judarna har utsatts för ett sådant unikt lidande att de ska ha särskilda förmåner och inte ska behöva betala skatt som vanliga människor. Detta anser judiska representanter från 39 nationer som under ett möte idag uppmanade regeringar att lyssna till deras krav.