AKTIVISM. Lördagen den 14 september i år anordnade Nordiska motståndsrörelsens finska avdelning en mycket kreativ och påkostad aktion utanför riksdagshuset i Helsingfors, Finlands huvudstad. Aktivisterna skickade upp stora gröna och vita heliumballonger i luften som hade banderoller med politiska budskap fastknutna undertill.

På banderollerna stod det att läsa ”LYD” och ”ANPASSA” och på banderollerna fanns även bilder på finska politiker.

Aktionen, som kostade tusentals kronor att genomföra, filmades och filmen har publicerats på Youtube. Filmen, som är av både allvarlig samt humoristisk karaktär, går att se nedan:

Varför Motståndsrörelsen i Finland genomförde denna aktion var för att påminna den finska befolkningen om att finnarna inte är fria.

På Finska motståndsrörelsens hemsida går det att läsa artikeln ”Etsitkö vapautta?” (Söker du frihet?) som är kopplad till aktionen. I artikeln står det bland annat att mångkulturen tvingats på befolkningen och att folket inte har haft något annat val annat än att acceptera den. Det står även att brottsrubriceringar som ”förtal” och ”hets mot folkgrupp” endast är en täckmantel för det påtvingade fenomenet mångkultur och att de finska invånarna måste acceptera att det finska arvet är döende.

I artikeln tas det även upp hur miljögifter sprids och vår natur därför alltmer fördärvas, att förra året för Finland var ett rekordår vad gäller flyktingmottagande, att den finska kulturen successivt ersätts av amerikansk skräpkultur, att våldtäktsstatistiken ökat och att kvinnor och barn på många platser inte längre kan vistas ute. Vidare tar artikeln upp att finnarnas privatliv alltmer försvinner på grund av den övervakning som sker, bland annat genom övervakningskameror och på sociala medier.


  • Publicerad:
    2013-10-05 20:00