ITALIEN. Efter att förhöjda coronarestriktioner införts i Italien har det uppstått demonstrationer och kravaller i ett flertal städer.

Kravaller och demonstrationer har uppstått i flera italienska städer efter att förhöjda coronarestriktioner återigen införts i landet. I ett inslagBBC:s hemsida hör flera kraftiga smällar precis där polisen håller sin linje i staden Milano.

Enligt Euronews som kontrolleras av flera europeiska public service-organisationer tvingas nu restauranger och caféer att stänga tidigt vid kl. 18. Gym, biografer och andra fritidsanläggningar har stängts ned. I vissa regioner har utegångsförbud implementerats. I regionerna Lombardiet och Piemonte har sådana utegångsförbud införts och därför har de största kravallerna varit i städerna Milano och Turin som drabbats av dessa regioners nedstängning. När demonstranterna slogs med polisen skanderade demonstranterna frihet frihet frihet! Stenar, flaskor och molotovcocktails har slängts mot polisen och fina butiker har slagits sönder i de centrala delarna av städerna.

Fredliga demonstrationer och aktioner där man öppet visar missnöje mot beslutet genom att föra oväsen har också skett. Ägare till restauranger tvingas visa sitt missnöje då de redan har det svårt efter de förra restriktionerna som infördes första halvåret under 2020.

Ännu mer immigration till Italien

Trots coronarestriktionerna som utfärdats av myndigheterna tillåts allt fler migranter komma in i Italien. Den 6 oktober rapporterar Al-Jazeera att de styrande i Italien har nedmonterat de bestämmelser som infördes av den förra inrikesministern Matteo Salvini i syftet att stävja immigration till Italien. Enligt Euronews utsätts migranterna i högre grad av covid-19 och därför utgör de en också en större risk för den italienska befolkningen.


  • Publicerad:
    2020-10-27 15:20