FRANKRIKE. För tredje veckan i rad protesterar det franska folket. Från början handlade det om regeringens nya ”säkerhetslag”. Nu har demonstranter delats i olika falanger, alla politiska läger deltar i demonstrationer landet runt. 

”När kommer vaccinet mot polisvåldet?” Foto: Twitter.

För tredje veckan i rad protesterar fransmännen mot regeringen. Det hela började med den nya ”säkerhetslagen”, som bland annat förbjöd fotografering av poliser. Lagen drogs i början av veckan tillbaka av den franska regeringen efter hårda protester.

Trots detta har protesterna fortsatt och hårdnat än mer, demonstranter har eftersom delats in i olika falanger. Å ena sidan har många fransmän tagit på sig gula västar och protesterat mot regeringens politik. Å andra sidan har många afrikaner gett sig ut på gatorna för att elda igång nya ”Black Lives Matter”-demonstrationer.

Även vänsterextremister har gett sig ut på gatorna efter polisens påstått ”rasistiska” agerande under veckan. Det gäller ett tillfälle där franska poliser filmades när de misshandlade en svart man för att han brutit mot landets coronarestriktioner, och ett annat tillfälle när polisen rensade ut ett tältläger med illegala invandrare i Paris.

Många protesterar också mot landets coronarestriktioner.

Invånarna i Frankrike blir allt mer segregerade. De politiska och sociala spänningarna stiger i landet och protesterna väntas bli våldsammare i takt med att ekonomin försämras.

Vänsterextremister demonstrerade i Paris:


  • Publicerad:
    2020-12-06 15:43