KÄRRTORP. Fyra av Motståndsrörelsens aktivister som har överklagat sina domar efter Kärrtorp har nu fått överklagan behandlad av hovrätten. Den 5 juni kommer hovrätten meddela sin dom i fallet.

Det var en mångkulturell rättegångsdag i måndags. Klicka för större bild.

Det var en mångkulturell rättegångsdag i måndags. Klicka för större bild.

Under måndag och fredag den här veckan har fyra aktivister från Svenska motståndsrörelsen varit uppe i hovrätten då de överklagat sina domar efter Kärrtorp. Även åklagaren hade överklagat tingsrättens dom och vill att två av aktivisterna ska få hårdare straff.

Alla fyra aktivister har menat att de helt ska frias för åtalspunkten om våldsamt upplopp.

Hovrättens dom kommer att meddelas den 5 juni.

För närvarande sitter Emil Hagberg fortsatt frihetsberövad efter Kärrtorp men han kommer inom kort att släppas fri. Följ Nordfront noga för att inte missa intervjun med Hagberg när han åter är ute i det fria.

Mer bilder:

hovrätt 1

hovrätt 2

hovrätt 3

Stöd de häktade kamraterna

Efter Kärrtorp satt tre aktivister häktade i flera månader. En av aktivisterna, Emil Hagberg, är ännu frihetsberövad. Samtliga har dömts till fängelse, Hagberg till åtta månaders fängelse och de två andra aktivisterna till sex månaders fängelse. Alla tre har familjer att försörja och därför startade Motståndsrörelsen en insamling till deras stöd.

Så här kan DU ge bidrag
Plusgiro: 38 59 01 – 4
Skicka pengar i kuvert till: Motståndsrörelsen, Box 52, 772 22 GRÄNGESBERG

Märk inbetalningen ”Kärrtorp”.


  • Publicerad:
    2014-05-23 18:45