INRIKES. I Göteborg har under loppet av några få veckor inträffat två incidenter med män som hållit fast eller försökt ta med sig små barn. På söndagen greps en man som hållit fast ett fyraårigt barn på en hållplats i Kviberg.

Genrebild. Foto: Pixabay (Public Domain).

En man i 40-årsåldern som höll fast ett litet barn vid en hållplats på Beväringsgatan i Kviberg i Göteborg har gripits och är nu misstänkt för olaga frihetsberövande.

Det var strax efter klockan två på söndagen som mannen plötsligt kom fram hållplatsen och tog tag i ett fyraårigt barn.

— Det är för mamman och barnet en okänd man och han vägrar släppa greppet, berättar Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Stämningen på hållplatsen blev snabbt tumultartad då flera personer hjälpte mamman att ta tillbaka barnet. Mannen som ska verkat drogpåverkad satt kvar i en väntkur när polisen anlände till platsen.

Polisen har inga uppgifter om att mannen ska ha försökt få med sig barnet från platsen, men det är oklart vad som hänt om inte barnet fått hjälp. Vare sig barnet eller någon annan person ska ha skadats fysiskt.

— Men det måste ha varit traumatiskt för barnet, säger Widén.

Det är inte första gången som en man försökt rycka åt sig ett barn i Göteborg under sommaren.

I mitten av juli försökte en 23-årig rasfrämling ta ett barn ur en vagn vid Wieselgrensplatsen på Hisingen men hindrades av barnets sele från att få med sig barnet.

23-åringen som är misstänkt för försök till olaga frihetsberövande heter Kahlid Taha (19970877-3438) och behöver en tolk med marockanska språkkunskaper vid rättegången. Rättegången väntas inledas den 6 augusti.


  • Publicerad:
    2020-08-03 12:15