INRIKES. På tisdagseftermiddagen blev en skolanställd i Göteborg kidnappad och misshandlad efter arbetsdagens slut. Den anställde hade tidigare på dagen kontaktat polisen angående beväpnade män som rörde sig utanför skolan.

Genrebild. Foto: diegoparra (CC Public Domain).

En anställd på Lövgärdesskolan i Göteborg blev på tisdagseftermiddagen kidnappad och misshandlad när personen skulle ta sig hem, rapporterar Expressen.

Den skolanställde hade tidigare på dagen larmat polisen om två beväpnade män som rörde sig utanför skolan. När polisen kom hade männen försvunnit varför polisen enligt uppgifter på deras hemsida valde att ”arbeta trygghetsskapande” i området och avstod från att ta upp någon anmälan.

När den skolanställde efter arbetsdagens slut var på väg från skolan i sin bil mot Angered centrum stoppades denne av tre män i en bil. Personen tvingades sedan lämna bilen varpå personen kidnappades och misshandlades.

Polisen utreder nu om det är samma personer som först sågs röra sig beväpnade i området som även legat bakom kidappningen och misshandeln av den skolanställde.

En 25-årig man har gripits och är misstänkt för människorov och grovt övergrepp i rättssak.

— Det finns en person som är frihetsberövad, det pågår ett omfattande arbete med att klara ut vad det är som hänt, säger åklagare Karl-Erik Esbo till Expressen.

Enligt rektor Marika Andersson på Lövgärdesskolan så mår den anställde bra efter omständigheterna.


  • Publicerad:
    2020-08-27 17:30