MÅNGKULTUREN. Under natten mot torsdagen blev en kvinna våldtagen av två män utomhus i Luleå. De båda männen beskrivs av polisen som mörkhyade.

Genrebild.

Gruppvåldtäkten ägde rum på Tunastigen i Notviken i Luleå, någon gång mellan klockan 02:00 och 03:00 natten mot torsdagen.

Brottsoffret är en kvinna som är född på 80-talet. Under en promenad blev hon knuffad till marken och därefter våldtagen av två för henne okända män. Hon ska inte behövt uppsöka sjukvård för vård av fysiska skador.

På polisens hemsida beskrivs gärningsmännen som mörkhyade med kort, mörkt hår och mörka byxor. Den ene av dem ska vara cirka 190 centimeter lång och den andre mellan 170-175 centimeter lång.

Polisen spärrade av både vid ett parkeringshus och ett bostadsområde, och polisens tekniker ska befinna sig på plats för att göra en brottsplatsundersökning. Dock ska inte avspärrningarna påverka de boende i området.

Polisen fortsätter utredningsarbetet under dagen med bland annat dörrknackning och teknisk undersökning. Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

Skattefinansierade SVT har rapporterat om händelsen, men utelämnar polisens signalement och beskriver enbart gärningsmännen som ”två män”.

Källa:
Polisens hemsida: 12 september 16:44, Våldtäkt, Luleå


  • Publicerad:
    2019-09-13 11:55