TYSKLAND. En 15-årig flicka har belönats med ett judiskt pris efter att ha polisanmält sina klasskamrater som dragit ”antisemitiska” skämt och uppvisat ”nazistiska” symboler.

Den 15-åriga flickan Emilia S i Dresden angav sina egna klasskamrater efter att de inte lärt sig något av den judiska propagandan de utsatts för. Eleverna ska bland annat ha blivit glada när deras telefonbatteri nådde 88 procent och sagt ”heil” istället för ”prosit” när någon nös och tyckt att den romerska hälsningen var ”rolig”.

— Helt plötsligt var ordet jude en förolämpning, jag visste inte hur jag skulle reagera, sade Emilia.

En dag blev det dock total politiskt korrekt härdsmälta. Klasskamraterna hade satt upp en bild i klassrummet föreställande ett rökmoln och texten ”judiskt familjefoto”. Detta kunde den stackars hjärntvättade flickan helt enkelt inte tolerera, och bad sina klasskamrater ”sluta med sitt nazistnonsens”. Hon togs dock inte på allvar och anklagades för att ha ”inandats för många döda judar”.

Emilia anmälde händelsen och säger att hennes klasskamrater inte hade ”rätt attityd”, samt att de inte tog historien på ”tillräckligt stort allvar”.

Nu belönas hon med priset ”Prize for Civil Courage against Right-wing Radicalism, Anti-Semitism and Racism” av den judiska organisationen Memorial to the Murdered Jews of Europe.

Källa:
Germany: Anti-Semitism in classroom prompts student to report classmates


  • Publicerad:
    2017-11-14 19:00