FRÄMLINGSINVASIONEN. En holländsk professor säger att med det ständigt ökade antalet invandrare till Holland, kan holländarna bara vänja sig vid att bli en minoritet.

Amsterdam

Maurice Crul är professor vid Amsterdams fria universitet. Han säger att i Hollands större städer är vita holländare redan i minoritet. Den trenden kommer att fortsätta i mindre städer och byar, rapporterar den holländska tidningen Trouu.

— I Amsterdam har den stunden kommit: Där är denna grupp i minoritet. Bara ett av tre barn under 15 år är av holländsk härkomst. Om man vill veta hur det går med integrationen, måste man också titta på den gruppen. Vem anpassar sig till vem när det inte finns någon majoritet längre? säger Crul.

— De första gästarbetarna var en liten invandrargrupp i en dominant kultur. Med andra och tredje generationen är det en förlegad idé. Nu går integrationen åt båda håll. På så sätt kan en turkisk holländare bli din nya chef, eller ditt barn är i minoritet i skolan. Det är den nya verklighet som den den gamla ”dominanta majoriteten” måste konfronteras med, fortsätter Crul.

I förra veckan skrev den tyska politikern Barbara John, som är medlem i Angela Merkels parti CDU, att tyskar inte ska oroa sig för att bli minoriteter i sina egna städer.

”Trenden mot en snabbt ökande andel invandrare går inte att vända”, skrev John. Hon skrev också att Rotterdam och Amsterdam var städer där holländarna var i minoritet. Ändå har båda städer allvarliga problem med turkar som gör upplopp och marockanskt gängvåld, rapporterar Breitbart.

Andra akademiker, som professor Angelika Redder, har till och med förespråkat att tyskar ska lära sig arabiska, snarare än att förvänta sig att invandrarna ska lära sig Tyska. 

— Vi kan göra något som visar att vi är öppna för andra språk. Det kan bli berikande för båda sidor, har Redder sagt.

Tidigare har den kriminella socialdemokraten Mona Sahlin sagt liknande saker för Sveriges del; att det inte är invandrarna som ska integreras med svenskarna, utan svenskarna som ska integreras med den nyanlända.

Källa:
Professor: Native Dutch Need To Get Used To Being a Minority


  • Publicerad:
    2018-08-17 08:40