SIONISM. Hollywoodskådisen och juden Seth Rogen har skapat rubriker efter att öppet ha ifrågasatt skurkstaten Israels existens. ”Som jude har jag matats med lögner under hela mitt liv”, förklarade Rogen sitt antisionistiska ställningstagande.

Hollywoodjuden Seth Rogen tar avstånd från den judiska skurkstaten Israel. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Den amerikanske juden Seth Rogen är känd som både skapare av och skådespelare i ett stort antal komedier från Hollywood. Nu har han dock väckt anstöt i den judiskt dominerade media- och filmbranschen genom att öppet ifrågasätta den judiska skurkstaten Israel, rapporterar RT.

I ett uttalande i samband med att han gästade juden Mark Marons podcast ”WTF” sa Rogen att Israels existens är ”helt orimlig” och att många unga judar är lurade att tro att det gick fredligt till när judarna stal landet från den palestinska ursprungsbefolkningen.

— Om det verkligen handlar om bevarandet av det judiska folket är det helt orimligt eftersom du inte stoppar något du vill skydda på en och samma plats. Speciellt inte om platsen bevisligen är… rätt våldsam, sa Rogen.

Vidare menade Rogen att många judar är hjärntvättade till sionism.

— Och jag menar också, som jude, att jag matades med en stor mängd lögner om Israel under hela mitt liv. Du vet, de berättar aldrig för dig att ”du förresten, det fanns människor [som redan bodde] där.

— De får det hela att verka som att [Israel] bara fanns där, ”åh den jävla dörren står öppen”.

I podcasten förklarade Rogen också att han nu förväntar sig att bli ”grillad” av sionister och att han själv är ”100 procent rädd för judar”. Å andra sidan menar han att hans egen och Mark Marons judiskhet ger ett visst skydd.

— Det är läskigt. Men vi är judar – vi kan säga vad vi vill. Om någon kan säga vad fan de vill om den här skiten så borde det ju vara två kändisjudar.


  • Publicerad:
    2020-07-29 19:30