INRIKES. En 50-årig man är nästan en miljon kronor fattigare efter att han hade samlag med en man i 20-årsåldern.

En 55-årig homosexuell man från Göteborg, som under flera år haft en sexuell relation med en man i 20-årsåldern, blev av med nästan en miljon kronor av sin forne sängkamrat. Den unge mannen står nu åtalad för stöld och grovt bedrägeri.

De två männen träffades via en träffapplikation för homosexuella och den äldre mannens roll ska enligt hans egna utsago ha varit att vara en ”daddy”, något som enligt 55-åringen innebär att han, till skillnad från sin partner, är äldre med god ekonomi.

I polisförhör ska den äldre mannen sagt att det inte var frågan om en ”kärleksrelation” och att han hjälpt den unge mannen ekonomiskt. I det första förhöret sa 55-åringen att säga att det det dock inte handlade om betalningar för sexuella tjänster.

Bedrägeriet och stölden ska ha inträffat under sommaren då 55-åringen tyckte synd om sin sexpartner som hade ekonomiska problem.

— Han berättade att han var nyseparerad och att han hade ekonomiska problem. Vi hade sex, därefter satt vi och pratade. Jag ville hjälpa honom eftersom han hade det svårt ekonomiskt så jag swishade över 1500 kronor till hans konto, säger mannen.

Efter att mannen förde över pengarna bad den 20-årige homosexuelle mannen om att få låna hans telefon och det var dagen efter det som 55-åringen märkte att något var fel. I samband med att han försökte betala med sitt kort märkte han att det bara fanns 60 kronor kvar på kontot. När mannen ringde sin bank fick han veta att det hade förts över 118 000 kronor till den yngre mannen.

Enligt det bevismaterial som finns ska den unge mannen ha filmat den äldre då han slagit in sin pinkod. Vilket han sedermera anses ha använt för överföringarna. Efter detta gjorde 55-åringen en polisanmälan men valde trots det inträffade att träffa den unge mannen igen.

— Jag skulle försöka prata honom till rätta, förklarade den äldre mannen om syftet med mötet, säger 55-åringen.

Efter att de återigen träffades ska 55-åringens telefon ha försvunnit igen. Detta resulterade i att mannen gick och tittade på sitt bankkonto där han upptäckte att han blivit av med ytterligare 860 000 kronor.

Den åtalade 20-åringen nekar dock till brott och säger att kvällen då den första överföringen gjordes så hade de pratat om hans skulder.

— Han ville hjälpa mig med mina skulder, så att jag skulle bli skuldfri, sa den unge mannen och fortsatte:

— NN började swisha och föra över pengar i omgångar efter varje skuld som jag räknade upp. Jag kommer inte ihåg hur många gånger han swishade och förde över. Jag vet inte heller hur mycket. Jag tror att vi pratade om att han sammanlagt hade överfört 120 000 kronor till mig. När jag åkte därifrån kollade jag mitt konto och då såg jag att det fanns 119 000 någonting på kontot.

Källa:
Efter sexet – blev av med nästan en miljon kronor


  • Publicerad:
    2017-11-13 10:40