INFORMATION. Efter att Richard Spencer hotats med ett inreseförbud till Europa ställs konferensen Identitär idé in. Spencer är varken terrorist eller på något annat sätt kriminell men har tidigare ålagts med inreseförbud till EU-länder på grund av sina åsikter.

Med mindre än en vecka kvar tills eventet Identitär idé skulle hållas i Stockholm meddelades det idag att tillställningen ställs in. På Facebook förklarar arrangörerna att de fått indikationer från europeiska myndigheter att huvudtalaren Richard Spencer skulle drabbas av ett nytt inreseförbud till Europa och därför inte kunna tala som tänkt på konferensen:

Efter att det polska inrikesministeriet implicit hotat med bannlysning av Spencer om han sätter sin fot i Polen, och vi fått liknande indikationer från svenska myndigheter, har Spencer beslutat att ställa in sitt Europabesök. Följaktligen ställer vi därför även in den planerade specialkonferensen med honom i Stockholm den 4 november.

De som redan bokat biljetter kommer få dessa återbetalda skriver arrangörerna. Vidare kritiserar de att den fria rörligheten helt plötsligt kan inskränkas när det tjänar etablissemangets intressen.

Vi beklagar detta, samt det faktum att våra motståndare räds vad vi har att säga till den grad att de inte bara hotar och skrämmer lokalägare, utan även hotar med regelrätta bannlysningar och inskränkningar i den annars så omhuldade ”fria rörligheten” när det gäller laglydiga medborgare som hyser fel åsikter. Denna repression är samtidigt ett bevis för styrkan i vårt budskap samt att vår sfär utgör den enda verkliga oppositionen mot den globalistiska agendan.


  • Publicerad:
    2017-10-30 16:05