INSÄNDARE. Jenny Svensson frågar sig vart civilkuraget har tagit vägen nu när det behövs mer än någonsin tidigare.

Klicka för större bild.

Klicka för större bild.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Hur många av oss ser saker i vårt närområde som får oss att vända oss om för att se om vi verkligen ser rätt? Skrek verkligen den där mannen fitta efter sin fru? Grät hon när hon sprang förbi dig? Sparkade verkligen den där mannen sin hund? Stoppade verkligen den där kvinnan en köttbit i sin väska istället för i sin kundvagn?

Vi ser kvinnor trakasseras av utländska män för att de är just svenskor.

Jag tror att det är rätt många av oss som ser, jag tror till och med att de allra flesta av oss gör det.

Jag minns även en tid då gemene man faktiskt höjde rösten, sa ifrån, ingrep eller iallafall ringde polisen.

Nu ser jag en verklighet då människor ser ner i backen, vänder sig om, skyndar sig vidare. Ingen vill se, än mindre ingripa. Det är en verklighet som skrämmer mig, den totala likgiltigheten hos den stora massan. Jag undrar vad som hände, när blev vi så här passiva?

Många av oss har barn, vissa har både barn och barnbarn och de flesta andra kommer någon gång i framtiden att få barn. Hur kommer det att vara för dem? Hur kommer polisens prioriteringar se ut då?

Vi måste inse att polisen inte kommer att hjälpa vare sig kvinnan som springer från sin man, eller ta hunden från den man som sparkade den. De kommer heller inte hjälpa dig när du får inbrott eller din egendom vandaliseras. Har du försökt ringa polisen när du bevittnat ett brott de senaste åren? Jag har, det var ingen rolig upplevelse. Det var som att jag besvärade dem. Störde dem i deras arbete med, ja jag vet inte riktigt vad det är de gör numera. Inte skyddar de folk iallafall.

Jag vet att det finns modiga, rakryggade män och kvinnor där ute. Men alldeles på tok för få. Det är dags att vi alla gör vad vi kan. Sluta lev i illusionen att staten och polisen skyddar dig och de dina. Det är ditt ansvar nu. Du väljer om du vill gå rakryggad genom livet eller om du vill höra till de som bidrar till problemen med din tystnad och flathet.

Onda människor kan inte verka om inte vanliga människor blundar och låter det ske. Snälla, för våra barns framtid, sluta titta bort. Hitta din inre hjälte och börja visa civilkurage i vardagen. Även stora förändringar börjar i det lilla, och det är där just DU kommer in.

/Jenny Svensson


  • Publicerad:
    2014-12-11 12:40