SVERIGE. En internationellt erkänd säkerhetsexpert varnar för inbördeskrig i Sverige.

Varningarna om inbördeskrig kommer numera mer tätt än förut och det är inte längre ovanligt att också så att säga etablerade personer uttalar sig varnande om frågan. Tidigare har den belgiske toppolitikern Filip Dewinter varnat för inbördeskrig i Europa, och i mars förutspådde också rapartisten Ken Ring inbördeskrigsliknande scener i framtidens Sverige.

Sommaren 2016 varnade Frankrikes underrättelsechef Patrick Calvar för inbördeskrig i Frankrike, och något innan gjorde chefen för den brittiska underrättelsetjänsten M16, Richard Dearlove, samma prognos för Storbritannien.

I början av december varnade den svenske säkerhetsrådgivaren Olle Fjordgren att inbördeskrig kan vara ett troligt framtidsscenario även för Sverige. Detta när han deltog i en intervju med bloggen Ingrid & Maria.

Fjordgrens recept på problemet tycks dock bestå av att polisen ska få mer resurser och de kriminella hårdare straff, en kopia av den i Sverige så kallade New York-modellen . Enligt Fjordgren hänger det nu på politikerna att fatta mod och sluta tänka på sig själva.

Källor:
International security expert: “Sweden is heading for civil war”
Säkerhetsexpert: Sverige på väg mot inbördeskrig


  • Publicerad:
    2018-12-29 20:50