OSLO. En våg av rån sveper genom Oslo. Hittills i oktober har nästan fyra rån om dagen begåtts, skriver Aftenposten. Totalt har 59 människor i åldrarna 12-69 anmält att de rånats.

Från januari till till oktober i år har Oslo haft 686 rån, att jämföra med 655 rånfall under samma period förra året. Från 11 till 24 oktober fick polisen in anmälningar om 54 rån, men mörkertalet kring utförda rån är stort eftersom inte alla anmäler. I flera fall har förövarna hotat med kniv och använt sig av fysiskt våld. Att hota med att ge sig på offrens familjer har också förekommit.

Enligt polisen är den yngsta av de utsatta en 12-årig pojke och den äldsta en 69-årig kvinna. En 67-årig kvinna utsattes förra fredagen för ett brutal överfall efter att ha stigit av tunnelbanevagnen. Hon kastades till marken medan förövarna, tre personer av utländsk härkomst, stal hennes smycken.

17 personer misstänks nu för 13 rån. Enligt John Roger Lund, befäl vid Stovners polisdistrikt som tagit emot tio anmälningar på två veckor, är samtliga förövare där invandrare: ”Alla är pojkar av utländsk härkomst. De är mellan 16 och 20 år medan offren är mellan 16 och 67 år.”

Källa:
Her tar kvelden slutt
Politistasjon i Oslo har ti ransaker på 14 dager


  • Publicerad:
    2013-10-26 16:21