ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Den iranska internetsäkerhetsmyndigheten förbjöd nyligen trendspelet Pokémon GO att spelas inom landets gränser.

pokemon-go-2

Trendspelet Pokémon GO fortsätter att locka människor runt om i världen. Man beräknar att spelet har laddats ned över 100 miljoner gånger och omsätter 10 miljoner dollar per dag. Säkerhetstjänster och polismyndigheter i en rad länder har varnat för riskerna som spelet medför.

För en månads sedan varnade ställde den iranska regeringen en rad krav till spelets tillverkare för att tillåta en lansering i Iran. Kraven innefattade bland annat att spelets servrar måste vara lokaliserade i Iran samt att alla taggade platser i spelet måste godkännas av landets säkerhetstjänst.

De iranska kraven har dock inte uppfyllts av spelets tillverkare, det amerikanske CIA-anknutna företaget Niantic. Den iranska internetsäkerhetsmyndigheten har därför beslutat att förbjuda Pokémon GO att spelas inom landets gränser. Förbudet har tillkommit med anledning av ospecificerade ”säkerhetsproblem” som spelet dras med.

Källa:
Pokemon Go banned by Iranian authorities over ’security’


  • Publicerad:
    2016-08-07 18:30