ISLAND. Nordiska motståndsrörelsen har omnämnts i flera isländska medier efter att organisationens flygblad delats ut i Islands huvudstad.

Island234

Det är de nya isländska flygbladen – som blev tillgängliga i onsdags i samband med lanseringen av Motståndsrörelsens isländska informationssida Norðurvígi –  som nu har börjat delas ut i Reykjavik. Flygbladen delades ut under lördagen och har nu omnämnts i nyhetsinslag på TV och på isländska nyhetshemsidor.

På en hemsida beskrivs aktionen i en artikel med rubriken ”Nynazister vill etablera sig på Island”. I den artikeln ger Eiríkur Bergmann, som sägs vara professor i statsvetenskap, sin syn på Motståndsrörelsen och organisationens möjligheter att etablera sig på Island.

Bergmanns åsikter och beskrivning av Motståndsrörelsen är på det stora hela vad som idag kan förväntas från folkfientlig media i ett nordiskt land. Bland annat säger Bergmann att han inte tror att Motståndsrörelsen kommer lyckas etablera sig på Island.

Bor du på Island och önskar att bidra till kampen? Besök Norðurvígi.is idag! På Norðurvígi kan du också ladda ner flygbladen som omtalas här ovan – så ladda ner, skriv ut och ge er ut på gatorna!

Källa:
Nýnasistar vilja hasla sér völl á Íslandi


  • Publicerad:
    2016-07-31 22:30