SIONISM. I en ny kurs på universitetet i Haifa tränas studenterna i sionistiskt nättrollande. Syftet med kursen är att ge studenterna nya kunskaper om hur Israel bäst försvaras på Internet.

uoh

I en ny kurs på universitetet i Haifa i norra Israel tränas studenter i att trolla på Internet till Israels fördel. Kursen som heter ”Ambassadörer Online” kommer att utforska internationell nyhetsbevakning rörande Israel-Palestina-konflikten och ”korrigera mediavinkllingar”, samt lära studenterna om orsakerna bakom de påstådda negativa vinklingarna mot landet.

Till sin hjälp har studenterna representanter från flera olika departement, framför allt utrikesdepartementet. Efter kursen kommer studenterna uppmanas att ta kontakt med utländska medieföretag och presentera ett ”israeliskt perspektiv” för att på så sätt omforma den allmänna opinionen mot landet.

— Vi kommer att titta på varje anklagelse mot Israel och ge studenterna råd om hur de kan agera, sa kursens upphovsman Eli Avraham som är professor på universitetet.

Under kursen kommer eleverna få träna på att skriva Wikipedia-inlägg, driva propagandistiska diskussionsämnen i den offentliga sfären och konfrontera anti-israeliska aktivister i chattrum på Internet. Dessutom kommer det anordnas workshops kring nyhetsartiklar där studenterna får skissera vinklingar och föreslå alternativa berättelser.

Enligt Avraham handlar allt om att återta det ”sionistiska narrativet”. David Gurevich, kursens organisatör, påpekar att man är ute efter dialog med de som ”missbedömer” Israel.

— Det vi gör kallas offentlig diplomati och vi för dialoger med folk utomlands som missbedömer Israel. Vi svarar på förtal och försök att illegitimera oss. Vi svarar mot folk som inte erkänner Israels rätt att existera som en demokratisk judisk stat, sa han.

Källa:
Haifa U offering students new elective in ’hasbara’

 


  • Publicerad:
    2014-04-20 22:40