Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Israelisk konsul kallades för “smutsig jude” under Ungern-besök

Av Redaktionen, 2015-05-28
redaktionen@nordfront.se

UNGERN. En israelisk diplomat kallades för smutsig jude när han var i Budapest för att tala vid ett universitet där alla eleverna nu ska tvingas läsa en kurs om ”förintelsen”.

Den israeliske konsuln Motti Rave var i Ungern för att påminna ungrarna om den skuld de har inför det judiska folket. Detta ska bland annat ske genom att en kurs på ett universitet om ”förintelsen” som ska vara obligatorisk för samtliga elever. Universitetskursen är en del av en lång rad eftergifter som landets styrande nu gör för att blidka judisk makt-rörelsen.

Men mannen på gatan uppskattar inte att judar lägger sig i inre ungerska angelägenheter, något som Motti Rave fick erfara under måndagen. När Rave stod utanför ett café i centrala Budapest och talade hebreiska med en grupp andra judar gick en äldre man fram och kallade honom för ”smutsig jude” på det ungerska språket.

Rave, som är ungerskfödd, vände sig till mannen och hotade med att dra in polisen, varpå mannen ska ha svarat:

— Jag önskar att jag hade ett gevär. Då hade jag skjutit er alla.

Kort därefter anlände polisen och mannen greps. Enligt Rave ska den äldre mannen också ha sagt att ”Hitler borde ha avslutat sitt jobb”.

Ungrares förhållande till judar är frostigt sedan en längre tid tillbaka. Ungern led under ett judiskt bolsjevikstyre 1918-1919, lett av Bela Kun, som bland annat lät summariskt avrätta ungerska bönder för att avskräcka dem från att bli kontrarevolutionärer. Efter andra världskriget fick judar återigen tongivande positioner, nu som kommunistledare i det Sovjet-styrda Ungern. En av dem, dåvarande inrikesministern Béla Biszku, dömdes förra året till 5,5 års fängelse för att inblandning i en massaker på civila, däribland kvinnor och barn, under Ungernrevolten 1956.

Ungern har nyligen bett om ursäkt för att landet deporterade judar under andra världskriget. Trots detta lyfter judiska organisationer ständigt fram landet som antisemitiskt och kräver att ungrarna ska skämmas för sin historia och för att landet var allierat med det nationalsocialistiska Tyskland under andra världskriget.

Källa:
Hungarian man accosts Israeli consul: ’Dirty Jews’


  • Publicerad:
    2015-05-28 07:50