UNGERN. En domstol i Ungern har dömt en 33-årig, som återgett ”förintelsen” som en sagoberättelse, till hjärntvätt och avprogrammering. Mannen måste besöka ett koncentrationsläger och läsa en välkänd förintelsebok inom en viss tidsperiod.

En 33-årig man delade en bild på ett koncentrationsläger på sociala medier. Bilden, som gjorts av en okänd person, hade budskapet ”Auschwitzland, the world’s largest fairytale camp!” och sågs av 4 000 personer. För detta har 33-åringen dömts för ”förintelseförnekelse”.

Mannen kan dock undslippa fängelse om han går med på att låta sig hjärntvättas till att tro på ”förintelsen”. Om mannen inom två år kan övertyga domstolen om att han ändrat uppfattning och blivit förintelsetroende kan han frias från fängelsestraff. Mannen måste under denna period besöka ett koncentrationsläger eller ett så kallat förintelsemuseum samt läsa en välkänd bok om ”förintelsen”. Detta skriver Times of Israel.

Det framgår inte hur högt straff mannen kan få om han inte deltar i avprogrammeringen. Maxstraffet för så kallad förintelseförnekelse i Ungern är tre års fängelse.

skeprison_dees1

Källa:
Hungarian Auschwitz denier ordered to study Holocaust


  • Publicerad:
    2015-05-06 10:30