EUROPA. Ungern stärker sitt gränsskydd och kan komma att sätta in militären för att mota bort den ofantliga massinvandringen till kontinenten.

Ungerns flagga

Ungerns premiärminister Viktor Orbán uppger att landet kommer att fortsätta hålla en hård linje mot massinvandringen till Europa. Efter den 15:e september kommer man att sända polisstyrkor till gränsen och man funderar på att sätta in militären för att mota bort strömmen av invandrare. Det senare kräver dock ett godkännande från parlamentet.

— Vi kommer att ta kontroll över gränsen steg för steg, menar han under en presskonferens och varnar för att det kan komma ”tiotals miljoner migranter”.

Tusentals flyktingar lyckades nyligen ta sig igenom Ungern mot Österrike och Tyskland. Senare stoppade landet tågförbindelserna mot norra Europa för att stävja den enorma invasionen, senare beslutade man dock att bussa invandrarna vidare. Nu väntar man ännu mer invandrare som försöker ta sig vidare mot sina slutliga mål i norra Europa där villkoren och bidragen är bättre. Landet har dock uppgett att man inte längre kommer att bistå invandrarna med transport.

Viktor Orbán höll under fredagen ett tal där han varnade för att ”vi plötsligt kan vara i minoritet på vår egen kontinent”.

Källa:
Ungern kan sätta in armén för att mota bort flyktingar


  • Publicerad:
    2015-09-05 18:10