Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nu har Ungern börjat bygga mur

Av Redaktionen, 2015-07-14
redaktionen@nordfront.se

EUROPA. Nu har Ungern inlett byggandet av ett arton mil långt stängsel mot den serbiska gränsen, på så sätt hoppas man nu komma till bukt med den illegala massinvandringen.

Ungerns flagga

Ungerns flagga

För att stoppa den massiva invandringen av personer från främst Syrien, Irak och Afghanistan har Ungern nu påbörjat byggandet av ett arton mil långt stängsel längs gränsen mot Serbien.

Den ungerske utrikesministern Peter Szijjarto ska tidigare ha sagt att ”trycket från invandring är ett av EU:s största problem i dag och det är Ungern som drabbas hårdast av alla EU-länder”. Han ska också ha sagt att det är regeringens plikt att försvara landet från trycket från invandringen.

Projektet har dock mött kritik från andra länder. Bland andra Tysklands förbundskansler Angela Merkel menar att muren inte ”är rimlig”. Serbiens utrikesminister Ivica Dačić har även han gått till angrepp mot Ungerns problemlösning och menar att EU borde agera mot Ungern.

— Jag trodde Berlinmuren hade fallit, men nu byggs nya murar, sade han under en pressträff.

Skärper lagstiftningen
Ungern har samtidigt valt att skärpa lagstiftningen och har tidigare uttalat att ”Båten är full”. Det ungerska parlamentet sade nyligen ja till att minska tiden som det är möjligt att söka asyl i landet och man har frångått den så kallade Dublinförordningen.

Sedan början av året har uppges minst 70 000 främlingar ha passerat den serbiska gränsen in i landet.

Källa:
Ungern har börjat bygga stängsel mot migranter


  • Publicerad:
    2015-07-14 10:15