TYSKLAND. En fyra meter hög mur håller nu på att byggas för att avskärma tyskar från en förestående invasion av ”ensamkommande flyktingbarn”. Muren är omtyckt bland lokalbefolkningen men har fått kritik av politiker.

bayern

Det är i Münchenförorten Neuperlach Sud som muren nu håller på att byggas. Orsaken till bygget är att lokalbefolkningen klagat hos de lokala myndigheterna över ett närliggande asylboende som snart kommer att inhysa 160 så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Det som bayrarna klagat över är att huspriserna i närområdet kommer att sjunka och att asylboendets residenter kan komma att föra ovälkommet oväsen. De lokala myndigheterna gick i juni med på lokalbefolkningens krav att upprätta muren som alltså nu är i färd att byggas. Muren kommer att byggas av sten och blir fyra meter hög, vilket är fyra decimeter högre än Berlinmuren som mellan 1961 och 1989 skilde Öst- och Västtyskland åt.

Även om befolkningen i Neuperlach Sud verkar nöjda över sin efterfrågade skyddsbarriär är minerna inte lika glada hos vissa politiker. Distriktets vice ordförande Guido Bucholz är en av flera politiker  som kallar bygget för ”absolut vansinne” och säger att han blev skrämd när han såg ”detta monster till mur”.’

Att motståndet mot massinvandringen tar sig sådana här radikala uttryck just i Bayern är kanske inte så oväntat. En undersökning från förra månaden visade att fyra av fem bayrare hade negativa åsikter om islam. Åsikter som också återspeglas i flera lokalpolitiker, som till exempel Bayerns finansminister Marcus Söder som i augusti i år sa att hundratusentals av de migranter som nyligen anlänt till Tyskland bör repatrieras inom tre år.

Källor:
MIGRANT SEGREGATION: German locals demand barrier taller than the BERLIN WALL is built
‘Absolute madness’: German town to separate refugees, residents with barrier taller than Berlin Wall


  • Publicerad:
    2016-11-08 07:40