USA. Den nyvalda amerikanska presidenten Donald Trump säger i en nyligt genomförd intervju att muren mot Mexiko kommer att byggas, samt att flera miljoner kriminella invandrare kommer skickas ut ur landet.

trump-wall

Det var i TV-bolaget CBS intervjuprogram ”60 minutes” som USA:s nyvalde president Donald Trump höll fast vid sin plan om att bygga en mur mot grannlandet Mexiko för att stoppa inflödet av latinamerikaner till USA. Han menade dock att det kan komma att räcka med ett stängsel längs vissa sträckor, medan en mur är mer lämplig längs andra.

— Jag är väldigt bra på det här, det kallas att bygga, försäkrade Trump som har en lång och lyckad karriär inom byggbranschen.

Trump stod också fast vad gäller repatrieringen av miljoner illegala invandrare, något som han talat om under hela sin presidentvalskampanj. Han proklamerade att han kommer skicka hem alla ”kriminella gängmedlemmar och knarklangare” som befinner sig i USA illegalt. Vad gällde de miljontals andra icke lagförda illegala invandrarna öppnade Trump för att också många av dem skulle skickas hem.

— Efter att gränsen är säkrad och allt normaliseras kommer vi att besluta om de som de säger är ”fantastiska människor”. Men innan vi fattar de besluten kommer vi att säkra gränsen.

Att Trump skulle stå fast så pass hårt vid sin invandringskritiska politik, som varit med honom hela vägen under presidentvalskampanjen, är dock ingenting som alla tror kommer ske. Wallstreet-miljardären och tidigare Hillary Clinton-uppbackaren Warren Buffett sa till exempel i fredags till CNN att han stöder Trump. Buffett menade också att han inte trodde på Trumps tal om hårdare invandringslagar och protektionistisk ekonomisk politik.

— Det är många saker som sägs i kampanjer som inte blir verklighet efter valet, sa Buffett då.

Källor:
Trump’s wall to include fencing?
Warren Buffett on President-elect Trump: ’He deserves everybody’s respect’Warren Buffett on President-elect Trump: ’He deserves everybody’s respect’


  • Publicerad:
    2016-11-13 19:40