UMEÅ. Klistermärksgate i Umeå fortsätter. Nu blandar sig den israeliska staten i ärendet.

Det var inför årsdagen av den så kallade förintelsen 2017 som någon hade klistrat upp klistermärken på skylten till den judiska föreningen i Umeå som hela historien började. I samband med detta påstods fasader ha klottrats ner med hakkors och människor (till och med barn) ska ha hotats, fönsterrutor ska ha slagits in med mera. Vi har fortfarande inte sett några bevis alls för dessa påstådda attacker.

Detta har dock inte hindrat massmedia från att skriva om dem och politiker från att besöka Umeå för att visa att de stödjer judarna.

Det mest troliga är i denna Fake News-historia, som Nordfront tidigare rapporterat, är dock att Judiska föreningen helt enkelt ville ha en ny lokal, bättre och mer centralt placerad, betald av kommunen.

Nu har Israels ambassadör Ilan Ben-Dov besökt Umeå för att se till att kommunen går den judiska föreningens ärenden. Ambassadören har bland annat träffat landshövdingen Magdalena Andersson men också en rad politiker under sin visit i Umeå.

– Jag hoppas att mot slutet av den här dagen att det ska finnas lösningar för de som vill träffas, att det ska finnas en lokal som är säker och där judar kan mötas som minoritet i Umeå, säger han till SVT Västerbotten.

Ilan Ben-Dov säger vidare att det är viktigt att judar måste kunna verka i Sverige. Ambassadören för den judiska etnostaten har tidigare sagt att Sverige ”saboterar fredsprocessen” i Israel genom att erkänna Palestina.

Källa:
Israels ambassadör Ilan Ben-Dov besöker Umeå


  • Publicerad:
    2018-06-13 14:30