Inför premiärministervalet i Israel framställde media i Sverige Ehud Barak som en snällare och mer resonlig kandidat än motståndaren, ”höken” Benjamin Netanjau.
Budskapet tycktes vara att Barak var beredd att förhandla med palestinierna och att fredsprocessen därför skulle kunna göra framsteg om han vann valet över Netanjau.

Våldet har dock inte minskat sedan Barak tillträtt som premiärminister. Striderna i Libanon intensifierades och Israelerna fortsatte att döda och lemlästa såväl gerillasoldater som civila kvinnor och barn.
Två dagar efter hans tillträde som premiärminister genomförde den israeliska underrättelsetjänsten en mordoperation i Paris, där en libanesisk kärnfysiker mördades i sin lägenhet.
Hade Barak inte varit jude hade medierna i väst säkert rotat rätt på Baraks ”skelett i garderoben”. Men det av judiska intressen kontrollerade massmedia har ju ingen anledning att upplysa allmänheten om Baraks mindre ärofulla förflutna. Bland annat det faktum att han är en kallblodig mördare som tagit livet av både kvinnor och barn.

År 1972 ledde Barak en Israelisk mordpatrull, som i skydd av mörker landsattes i Libanon. Målet med operationen var att mörda tre palestinier; två författare och en poet.
Styrkan delades upp i tre grupper som begav sig till de tre palestiniernas respektive hem. Barak och två andra utgjorde den grupp som dyrkade up dörren hemma hos den palestinske poeten Kamal Edwan i Beirutförorten Verdun. Väl inne i lägenheten använde Barak och hans två hejdukar ljuddämpade automatvapen när de mördade Kamal Edwan, hans fru och dotter.

Återkommen till Israel försvarade Barak morden på hustrun och dottern med att de hade försökt att skydda sin man och far och att det därför hade varit nödvändigt att döda även dem. Kamal Edwans fru hittades mördad tillsammans med sin man i deras gemensamma säng. Dottern däremot hittades mördad i sängen i hennes eget rum.
Tänk på detta nästa gång ni på TV ser Göran Persson eller någon annan framstående svensk vänligt skaka hand med Barak och hans gelikar, när ni hör någon ”svensk” tv-kommentator uttala sig i vänliga okritiska ordalag om Barak. Eller när någon ”svensk” tidning skriver fagra ord om honom.


  • Publicerad:
    2000-02-10 00:00